Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Kronológia

Go down 
SzerzőÜzenet
Halál
Admin
avatar


TémanyitásTárgy: Kronológia   Csüt. Júl. 15, 2010 6:17 am

K. sz. e. ismeretlen időpontban
…a pilóta faj polgárháborúja új fordulatot vesz. Kifejlesztik a tökéletes gyilkoló gépeket. Az alieneket. Nem tudták őket kontrollálni, így saját fegyverük lett a vesztük, csaknem teljes fajuk kiveszett.
Egy tojásokat szállító űrhajó kényszerleszállást hajt végre az Acheron (Lv-426) bolygón, a pilóta tudván, hogy meg fog halni, hisz növekszik benne a halál, vészjeleket kezd küldeni, hogy kerüljék el a hajót és a bolygót…

K. sz. e. kb. 6000-4000 közt
A predátorok felfedezik a Földet, és a még primitív emberiséget. Az emberek istenként tisztelték őket, templomokat, piramisokat építettek tiszteletükre, áldozatokat mutattak be számukra, hogy ki keljen a „kígyó”. A Predátorok cserébe tanították az emberiséget matematikára, csillagászatra és sok másmilyen tudományra.
De a idő múlt, és valamilyen ismeretlen okból kifolyólag elszabadultak az alienek. Még idejében megállították a predátork a fertőzéseket, de tanulva a hibából, elhagyták a bolygót.
Egyedül az antarktiszi piramis maradt épségben.

K. sz.u. 1904. október 10
Egy Predator klán érkezett a Földre, hogy beavatást, vagy szimplán egy vadászatot tartsanak. A felszínen, egy bálnavadásztelep munkásait lemészárólták a predatorok és a xenomorphok.
Nem tudni, hogy végül mi lett az eredménye annak a vadászatnak, de valószínűleg a yauják nyertek, mivel a piramis épp maradt, a xenomorphok pedig eltűntek.

K. sz. u. 1986.
Egy magányos vadász a Földre jön vadászni, Dél-Amerika dzsungelébe. Szinte egy egész elit alakulatot levadászik. Dutch Sheafer őrnagy primitív fegyverekkel legyőzi a vadászt, és az önmegsemmisítés mellet dönt.

K. sz. u. 1997
Los Angeles csatornába leszáll egy predátor hajó. Emberre jöttek vadászni, de nem először. Ismeretlen szervezet el akarja kapni a predátort, feltehetően a Yutani cég. Mike Harrigan rendőrhadnagy az űrhajón megöli az egyik predátort a saját fegyverével, de a vadász társai szabadon elengedik őt.

A huszadik század végén a nemzetek hatalma megfakult és előtérbe kerültek a multicégek, hatalmukkal és pénzükkel egyre nagyobb hatást gyakoroltak az univerzumra. A multicégek nem specializálódtak egy területre, szinte az ipar és az egész élet minden területét lefedték, így elég sok rivális akadt egymás közt. Nem taglalták őket ideológiák, országok, nemzetek, a multicégeknél csak az üzlet, a hírnév és a profit számított.

K. sz. u. 2004
Az antarktiszi piramist felfedezi a Weyland cég egyik műholdja. Charles "Bishop" Tudósokból és zsoldosokból álló expedícióval indul fel fedezni a piramist. Csak akkor döbbennek rá mibe botlottak, mikor már túl késő. Egy ember kivételével mindenki meghal, és mind a három predátor.
A harmadik predátor testét a klán űrhajóban felravatalozták, és magára hagyták. Nem tudta senki, hogy a halál lapul benne, mi kikelt és átlógott egy Föld fele tartó kisebb űrhajóra, amin kifejlődött, és megkezdte kötelességét. A hajó lezuhant, és csak egy predátor jött a Földre rendet tenni, de csak akkor szembesült, azzal, hogy egy predalien is van, mi egy fiatal királynő. Egyedül kevés volt a fertőzés megállítására. Egy atombombával az amerikai kormány még időben rendet tett.
A Valóságot, mint mindig nem árulták el, a túlélő civileket meg titoktartásra kötelezték.
De mi a legfontosabb, egyik civil megszerezte a predátor egyik vállövegét, amit Ms. Yutani megkaparintott.
Ezzel elindulhatott a rohamos fejlődés, és világűr meghódítása.
A Weyland és Yutani cégek egyesülnek

K. sz. u: 2036
Szent András törésvonal egész hosszában megmozdult a föld, és az Eureca-Phoenix-San Diego háromszög egyetlen óra leforgása alatt holdbéli pusztasággá változott.
Az elpusztult területek nagy részét a Weyland Yutani felvásárolta.

Huszonegyedik század:
Az első bolygó ahol kolóniát építettek a Mars volt, a Hold nem sokkal ezután követte, nagyon sok különböző kolónia született. Persze az űr felfedezése nem volt egységes, rengeteg különböző ország épített ki kolóniákat. A legnagyobb kolonizálók az Egyesült Amerika (USA, Kanada, Dél-Amerika részei), Kína, Japán, az Európiai Unió és Oroszország. Számos konfliktus volt kint az űrben is az államok között, a legkitűnőbb az Egyesült Amerika és Kína ellentéte, a két fél rendkívül eltérő kormánya miatt. Számos diplomáciai út tört ki háborúban.
Ahogy a cégek növekedtek, körbefonták és összekapcsolták egymással a sok országot, ezzel csökkentve a háborúk számát és kiterjedését. Így az államok sokszor álltak egymással szemben, de a cégek és az üzlet miatt egyre kevésbé folytak nyílt háborúk.
Rendkívül nagy fejlődés ment végbe a technológiában, például az ugró-hajtómű és egyéb űr-technológia feltalálása tette lehetővé az ember egyre gyorsabb terjedését a világűrben.

Az első kolonizálások évadai lassúak voltak, mert nehezen találtak erőforrás teljében lévő, hasznos bolygórendszereket, de még így is hat föld típusú bolygót találtak és több mint egy tucat lakhatót, a többi nyersanyagban gazdag bolygón a kolonizációt hamar elkezdték.
A kolóniák szimbiózisban éltek a földdel és a naprendszerrel, a kolóniákat pénzelték a cégek és kormányok, felszerelést és embereket küldtek, majd cserébe ők a helyi értékeket küldték vissza az emberiségnek, lehetett ez értékes fém vagy épp egy új életforma, lényeg, hogy profit volt belőle, majd egy emberöltő után képzett munkásokat is küldtek a kolóniákról. Ez után a képzett munkaerő után nagy volt a kereslet és leginkább a kolonisták nyertek ezzel, sok iskolázott képzett ember került ki a kolóniákról, a hanyatló földön nehezen találtak volna ilyen energetikus és képzett munkásokat. Ezután a cégek sorra elkezdték kiépíteni katonai erejüket, hogy meg tudják védeni azt amit már eddig megszereztek, ezek a céges erők nem nagyok, de cserébe nagyon jól képzettek és a legjobb felszereléssel vannak ellátva amit a cégük megengedhet. A föld országai később jól látták, hogy a nagy cégek veszélyt jelentenek rájuk, bár a kormányok hadseregei nagyok voltak, ám a cégek irányították a kolóniák nagy részét és ők birtokolták a rendkívül fejlett új technológiákat. A kölcsönös ökonómiai függőség ami meggátolta a nagy háborúkat az országok között, most meggátolta az országokat, hogy a cégek ellen forduljanak. A cégek jóval gazdagabbak és erősebbek lettek idővel, mint a földi kormányok, úgy látták a szociális struktúra változik és nem valószínű, hogy ők részei lesznek az új kornak, ezt gondolták. Az országok fenyegetve érezték magukat egymástól is, majd egy kis incidens kicsúszott a kézből, máig sem tudjuk pontosan mi és hol, de ez kirobbantotta a háborút, napokkal, hetekkel később, rengeteg kisebb háború tört ki és az egész föld egy forgó káoszba fulladt. Szerencsére a háború korlátolt volt, csak pár biológiai és nukleáris fegyvert vetettek be.
A háborúk öt évig tartottak, és végül egy szervezet felállításával végződtek, ami figyelt arra, hogy a cégek és a kormányok között ne legyen háborúskodás, mindez az emberiség szebb jövőjéért. Így jött létre a Bolygóközi Kereskedelmi Tanács vagy Interstellar Commerce Commission (ICC), egy koalíció a kormányokból és cégekből ami egyesítette az emberiséget.

Ezek után mint az ICC keze a Gyarmati Tengerészgyalogság (CMC) is megalapult, ők tartották fent az ICC törvényei szabta rendet.
A háborúk alatt a kolóniák támogatták a cégeket, szabadok akartak maradni az országoktól, és sokan azt hitték egyenlőbb jogokat kapnak. Mikor az ICC megalakult úgy tűnt nem ez a helyzet, a kolóniákat a cégek tulajdonának tekintették, ezek után pár kolónia fel is lázadt, amiket a CMC és a Céges magánhadseregek kezeltek. A kolóniáknak persze nem volt meg a kellő katonai ereje az ICC-vel szemben, bár sok helyen a mai napig ténykednek láthatatlanul. Egy kivétel azonban mégis volt a fellázadt kolóniák között, az Alexandriai ellenállásnál a CMC erők megtorpantak, az Alexandria egyszerűen elzárta magát a külvilágtól és ezután nem sokkal megalakult a Progresszív Emberek Szövetsége (Union of Progressive People), pár peremvidéki más kolóniából leszakadt haderő blokádot állított az Alexandria köré. Az alexanriai kormány elfogadja a UPP függetlenségét, persze az ICC nem. A gyarmati tengerészgyalogság a földön is kialakította haderejét, egy internacionális fenntartó rendet a föld állampolgárai közül, különböző kormányokból, de ugyanazt a kiképzést kapták. Habár az országok nem sok vizet zavarnak az űrben, a CMC minden egyes évvel lemaradnak egy kicsit a legújabb technológiától, és a katonák száma is megcsappant, a cégek előnybe kerültek a CMC-vel szemben. Egy szimpla CMC csapásmérő osztag elvesztése azt jelentette, hogy egész nagy területek maradnak, felügyelet nélkül hónapok, vagy akár évekig.

K. sz. u. 2122
Kapcsolatfelvétel az idegenekkel az LV-426-on a „Nostromo” kereskedelmi teherhajó leszállást hajtott végre a bolygón, egy tag a legénységből megfertőződött, az incidens egyetlen túlélője Ellen Ripley, a többieket megölt a kifejlett dolgozó. Ripley egy mentőhajón indult vissza a Föld felé.

K. sz. u.2155-60
Kolónia létrehozása az LV-426-on Acheron néven, a terep és a meteorológiai hatások miatt a kolonisták nem találják meg a pilóta hajót. A WY „direkt” halálba küldte a kolónistákat.

K. sz. u. 2179
Ripley-t megtalálja egy távirányított bányászhajó, majd nemsokkal ezután visszaviszik a Gateway űrállomásra, ahol megtudta, hogy 57 évig volt mélyálomban. Végül az ICC nem hitt neki, felmentették a szolgálat alól és rangjától megfosztották. Nem sokkal késöbb a bolygóval megszakadt a kapcsolat, majd egy csapásmérő osztagot küldenek az LV-426-ra ahol szinte a teljes osztag ott marad, túlélők, Ripley, Rebecca "Newt" Jordon, Corporal Dwight Hicks és Bishop a szintetikus, vissza indulnak a föld felé a Sulaco-n.

K. sz. u. 2180
A Sulacon tojások maradtak, amikből a kikelő arcmászók elektromos tüzet okoztak, majd a Sulaco mentőkabinjába teszi a hibernáló kapszulákat és elindul a Fiorina 161 „Fury” irányába, ahol a tengerbe zuhan. A kényszerleszállást csak Ripley élte túl. Az incidens során Ripley megölt egy dolgozót, majd magát is a forró olvasztott fémbe vetette, tudván, hogy egy királynőt hordoz magában.

K. sz. u. 2185-től
CMC felderítő csapatot küld az LV-426-ra, hogy megtudják mi történt az Acheronnal, a küldetés név nélkül fut, hivatalosan nem létezik. Még a WY sem tudott a csapat feladatáról, és egy év múlva teljes jelentéssel szolgáltak az ICC-nek. A jelentés nagyon baljós volt, kiderült, hogy az idegenek nem őshonosak az Acheronon, hanem a pilóta fajtól származnak. Néhány kolónián felütötte fejét a fertőzés, pár kísérleti alanyt vittek az idegenekből, nagyon kevés élte túl, hogy egyáltalán visszavigyék a földre, vagy más bázisokra. Pár cég, mint a GarntCorp is kísérleteztek az idegenekkel, még a Proteust is megtalálták, a Pilóta faj feltehetőleges központi planétáját. Ezeknek a kísérleteknek az eredménye például a Fészek Zselé (Royal Jelly), amit az idegenek termelnek, ez az anyag rendkívül addiktív hatású a szervezetre, de szuper erővel látja el cserébe. A GrantCorp feje Daniel Grant a legtisztább forrásból származó zselét akarta, egy hadsereget rendelt ki a Proteushoz, ahol nem egy hanem két egymástól elkülönült fészek is volt, háborúban egymással. Még a cég idegenek ellen kifejlesztett felszerelései mellett is vérfürdőben és taktikai atombombák tüzében végezték a katonák.
Az idegen veszély ellen számos tervek születtek, ám egy kiemelkedő személy, Dr. Paul Church úgy gondolta, az idegenek szelídíthetőek és uralhatóak, egy régi személyes tapasztalata miatt gondolta ezt így, mikor egy pusztuló fészekben töltött egy hetet, ahol a királynő és a dolgozói lassan döglődtek egy ismeretlen betegségtől, ezután új információkat derített fel az idegenekről, például, hogy meghalnak ha fogva tartják őket, valami rejtélyes betegség útján és megtörtént az első idegen boncolás is.
Az előző esetből nem tanulva, más cégek is fészkeket létesítettek bizonyos kolóniákon, már szinte csak az Ezüst Ikrek (ST a CMC egy alága) maradtak, hogy kiirtsák a xenomorphokat, ám ahogy fészekről fészekre, cégről cégre jártak egyre több technológia is a kezükbe került. Az emberek nagy része rájön, hogy az idegenek nem irányíthatóak és leállítják szinte az összes mesterséges fészket. Még a csak anti-xenomorph szintetikusokból álló és értékes xenoborg által lakott űrállomás is porig rombolódik az idegenek karmai alatt. Ezután a ST feladata már szinte csak teljes fészkek kiirtása, hamar a CMC is ellentmond a cégeknek, ezzel elvágva maguktól a pénzforrásokat, ám ez nem állítja meg őket. A UPP-től kapnak segítséget és ez kicsit segít visszaszorítani az idegeneket, ám továbbra is igaz, hogy az ember legfőbb ellensége, önmaga.

K. sz. u. 2187 után
Évekkel az LV-426-on történtek után a föld lakosságának egy része valami homályos próféciáról kezd el beszélni, az idegenek elérkeztéről mint az „Igazi Messiás”, egy kis része az embereknek még érthetetlen okokból akarta is, hogy ez megtörténjen. Majd néhány kultusz jelenik meg titokban a földön feláldozva magukat a becsempészett arcmászóknak. Ezután a Földet teljesen lerohanják az idegenek, az emberiség látni véli a haldokló földet. Orona irányította az idegenek elleni háborút. Az első hat hónapban még az emberiség nyerésre állt. A taktika egyszerű volt: Kiirtani a fészket, és a biztonság kedvéért a környéket porig bombázni. Ám a xenomprhok új taktikát váltottak, sok kis fészket alapítottak, mik összedolgoztak. Hamarosan az emberiség már nem az idegen fertőzések elpusztításával szenvedtek, hanem a még épp területek tisztán tartásával, de hiába. Megkezdődik a végső evakuálás. Élelem, hadi anyag, ember, információ minden, mindent amit még lehet, de elenyésző mennyiséget sikerül.
Orona egyedül ott marad egy katonai bunkerban, egy videó üzenet után öngyilkos lett, mielőtt betörnének hozzá az alienek. „a kapitány hagyja el utolját a süllyedő hajót.”
Ám egy új titokzatos és fejelt fajt is felfedez, a pilótákat, akik először a galaxisunkba hozták az idegeneket.


A föld szinte teljesen ki lett irtva, pár kisebb csapatot kivéve, amiknek csak az ideje fogy. A bolygón az spearsek emberekre vadásznak ezzel segítve az alieneket. A Gateway hamarosan az ellenállás központja lett, új technológiák jelennek meg -legtöbb a Proteuson talált információk alapján- az idegenek ellen, nagyobb kevesebb sikerrel, például a Berserker osztagok.
Rengeteg kisebb cég szétmorzsolódik a háború elején. Az emberiség a saját hazájáért küzd a háború nehéz, véres és borzalmas.

A menekültek közt egy ember bukkan fel, ki már harcolt a halál ellen. Ellen Ripley. A Gatewayen technikus ként vállal munkát.

K. sz. u. 2188-90
Egy távoli CMC helyőrsről két hajó érkezik, melyek leszállnak a Földre. Az őrült Spears tábornok vakon hitte, hogy a „betanított” megfélemlített királynőjű bogarakkal visszaszerezheti a Földet. De tévedet, túl okosak voltak, élő TV közvetítés közben ölte meg a királynő. A Gatewayen szinte mindenki látta.

Ripley, Wilks és Billie felfedezték, azt hogy egyes mentálisan erős emberek, kik érzékelik az idegen királynők üzenetét, képesek betájolni, hol rejtőzik az Anyakirálynő. Maroknyi képzet emberrel ellopnak egy katonai űrhajót, és az idegenek anyabolygóján elrabolják az Anyakirálynőt.
2190-ben kicselezve a Föld körüli blokádot leszállnak Észak-Amerika hegyei közt. Orona Bunkeréhez, nem messze onnan elengedik a királynőt. A bolygó minden pontjáról oda sereglenek az idegenek. Orona nagy hatóerejű atombombáját üzembe helyezik, Az időzítő hat hónap múlva jár le, addig a Földön szinte az összes idegen oda siet a királynőhöz.
Visszatérnek a Gatewayra, minden vádat ejtenek, mi ellenük szólna.

Letelt a hat hónap, ám a bomba nem robbant fel, valószínűleg néhány spears hatástalanította. Az alienek milliárdjai, visszavonulnak fészkeikbe. Gyors és kíméletlen légi csapásoknak hála az idegenek közt nagy pusztítást hajtanak végre, viszont az Anyakirálynőnek nyoma veszett.


K. sz. u. 2190. szeptember. 1
A folyamat, ami az idegenek inváziójával elkezdődött, immáron befejeződött. A volt Föld Nemzetei egybeforrtak. Egyesült Nemzetek új „anyabolygónak” a Marsot választotta. Ez a bolygó hasonlít minden szempontból legjobban a Földre.

Földön kívül más világok is elpusztultak. És ami a legfontosabb az emberiség összeütközésbe került a predátorokkal, és a pilótákkal. Az ICC mind két faj létét elismerte és azt is, hogy az emberiség legnagyobb háborúját éli, mi nem néhány év lesz…

(megjegyzés: az Egyesült Nemzetek nem egyenlő az ICC-vel. Az Egyesült Nemzetek a volt földi országok, nemzetek maradékának és kolóniáinak szövetsége)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avptrinity.hungarianforum.com
 
Kronológia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis-
Ugrás:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog.com
mobil avptrinity