Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Élőlények a Galaxisban

Go down 
SzerzőÜzenet
Halál
Admin
avatar


TémanyitásTárgy: Élőlények a Galaxisban   Szer. Júl. 21, 2010 5:05 am

Blior:
29 Ausztrália méretű kontinensének élővilága nagyban nem tér el egymástól. Gazdag élővilága van a bolygónak, de nem a legveszélyesebb. A bolygón létrehozott vadászparadicsom viszont ezt kipótolja. De csak az egyik kontinensen folyik vadászat, Livermorelanden. A bolygón különböző jelenkori lényeken kívül megtalálhatóak mára már rég kiveszet fajok is, persze vadászati célból. De egyes fajokat csak esztétikai célból klonoznak, mint pl. a város parkjában úszkáló kacsák, hattyúk…

Bisor:
Őshonos kistermetű kutyaféle. Ha veszélyt érez inkább menti az irháját.

Yangafa:
A bolygó egyik leggyakoribb faféléje.

Blioron megtalálható földi állatok: (nem földi állatoknál jelezve van melyek találhatóak meg Blioron.)
Tyrannosaurus (T-rex):
A retteget csúcsragadozó. 15m maximális méret, 30cm hosszú fogak, 20 tonnás harapási erő (Földi szárazföldi állatoknál a legnagyobb ezt más faj nem közelíti meg), és… 50 km/h, de ekkora sebesség mellet a megállás sérülésekkel járhat számára. Félelmetes ragadozó, ám gondos szülő, és szociálisan is fejlet. Agya a többi nagy ragadozó dinosaurushoz képest, meglepően nagy. Bár igaz, hogy a falkán belül nincs vérontás, de nem falkához tatozó fajtárssal brutálisan elbánnak.
A predátorok megbecsülését is kivívta a faj, egy ilyen lény legyőzése felér egy alien királynő legyőzésével.


Carnotaurus:
7.5m hosszú sprinter, ám neki is nehézkes a hírtelen megállás, ezért inkább dögevő. A két „szarva” könnyen felismerhetővé teszi, mint minden más dinosaurus ő is félti kicsinyeit. Csökevényes elülső végtagjai miatt csapat tagjaira van szorulva ha elesik, és ellenség van a közelben…


Gallimimus:
5.5 méteres struccszerű tollcsomó, nem csak hasonlít a modernebb társára. Táplálékát növények és kisebb, állatok, pl. gyíkok teszik ki. Erős csorda szellem jellemző rájuk, nem néhány fős csapatokban élnek.


Titanis:
Feje akkora mint egy lóé. De nem ez a fő szembe tűnősége… egy madár minek nem szárnyai vannak. 3m magas állat nem csak a csőrével képes ölni, rúgása gerinctörő.


Stegosaurus:
8.5 méteres monstrum nem bízza a védelmét a véletlenre, farka végén a négy tüske mindig készen áll, hogy átdöfje támadóját. De amikor teheti inkább hobbijának, a legelésnek szenteli létét.


Velociraptor:
Pulyka méretű tollcsomó csak falkában képes érvényesíteni erejét és intelligenciáját. De inkább csak vele egyenrangú prédára pályázik. Nem is igazán ellenfél, csak idegesítik az embert.


Deinonychus:
Kisebb rokonától eltérően, már egyedül is maga lehet a végzet. Mivel akkora mint egy ember, így már magabiztosabb, nagyobb prédák esetén is.


Indricotherium:
Az állat hossza 8-9,2 méter, marmagassága 5,4 méter és testtömege 15-20 tonna. Kinézete ellenére, ez az állat egy orrszarvú. Leginkább a fák lombjából szeret lakmározni.


Anatotitan:
12m hosszú hadrosauridae. Szinte teljesen ártalmatlan. Igazából a Blioron azért él, hogy táplálékul szolgáljon a nagy termetű ragadozóknak.


Euoplocephalus:
8m hosszú robusztus tank. Lomha békés növényevő, bár veszély esetén, a csontos pikkelyeken kívül másban is bízhat. Csontbunkóban végződő farkában.


Entelodon:
Az entelodon egy főleg Mongólia területén élt gigászi ragadozó, ami körülbelül 30 millió éve élte a fénykorát. Méretei lenyűgözők, hiszen körülbelül 3-4 méter hosszúra és 2 méter magasra is megnő. De a furcsaság: ez egy sertés, mint a mangalica…


Baryonyx:
10 méteres spinosauridea. Halakat és dögöket eszik, méretéhez képest gyenge, de így is egy ember vagy yautja számára erős ellenfél. Elülső végtagjain található nagy karmokkal fogja ki a halakat. Mindig víz közelében van, ha nem abban.


Shunosaurus:
Sauropodák közt az egyik legkisebb, mindössze 10m hosszú, de ezt ellensúlyozza a farka végén található bunkó. Kistermete révén, az erdőségekben is könnyen mozog, így lényegében, mozdulnia sem kell a táplálékért.


Styracosaurus:
5 méter hosszú lényt más sem érdekli csak a zsenge hajtások, bár igaz, hogy kemény ágakat is könnyedén elropogtat. Hasonlít az orrszarvúakra, de kicsit békésebb, és csordákban él.
Orrán található szarvval könnyedén felnyársalja ellenfelét.


Triceratops:
Előző ceratopsidához hasonló, csak kicsit nagyobb. 8 méteres testhosszhoz, általában ugyan ennyi tonna jár.


Dimetrodon:
Eme emlőszerű hüllő (emlősök előfutára), mindössze 3 méteres. Noha lomhának tűnhet, de csak látszat. Szájában sorakoznak a borotva éles fogak.


Allosaurus:
12m hosszú ragadozó dinosaurus. Kisebb, mint a T-rex, így könnyebben is mozog. Ellenben a T-rexel nincs annyira jó térlátása, de a szagokat ő is jól érzi…


Gastornis:
Újabb terrormadár. Titanistól nem tér el sokban, csupán annyiban, hogy neki még szárnyai vannak, de az evolúció halad…


Gorgonopsid:
Dimetrodonnál fejlettebb 6 méteres emlősszerű hüllő. Gyors, kegyetlen és általában éhes. Bárhol előfordulhat, és szinte hangtalanul képes osonni.


Andrewsarchus:
Ragadozó állat, de a növényeket sem veti meg. Karmai inkább valami féle primitív paták. Ennek tudatában és abban, hogy csupán 4 méteres, általában nagyobb ragadozók elől inkább odébb áll.


Hyaenodon:
Marmagassága 140cm, korának retteget ragadozója volt. Jelenben viszont, csak a kisebb élőlények és dögök jutnak ki neki.


Brontothere:
Ez az ős orrszarvú sokban nem tér el a jelenkoriaktól… (jó igaz, immáron ez a faj is jelenkori…) Csupán lapát alakú szarvai…


Smilodon (kardfogú tigris):
Leginkább a sziklás területeket kedveli. Kisebb falkákban is előfordulhat, így vadásznak prédájukra.


Therizinosaurus:
9 méteres szörnyeteg, első látásra. Valóságban békés vegetáriánus élőlény, de ha veszély fenyegeti, hosszú karmaival védi meg magát.


Mamut:
Erős nagy termetű állat. Ha T-rexek nem járkálnának fel néha a jég birodalmába nem is lenne nagyon gondjuk. A nőstények csordába verődnek, a hímek kis csoportokban vagy magányosan követik őket, lesve mikor nyerhetik el egy mamut hölgy kegyeit.

Megaloceros:
Hatalmas termetű szarvas. Kisebb társaitól eltérően, ő megmeri támadni a rá vadászó embert. A Blioron már két haláleset is Megaloceros miatt tudható be.

Gyapjas orrszarvú:
Agresszív vegetáriánus teremtés. Csak a hozzá hasonló vegetáriánusokban bízik. Látása ramaty, de szaglása annál inkább jó.


Az előző három faj egy képen

Cryolophosaurus
Sarki dinosaurus. Jól bírja a hideget. Nyolc méteres vadász. A hímek fejét egy különleges dísz ékíti, ami párzási időszakban virít a fehér hóban.


(Ezekkel a fajokkal egy bolygón élünk és kortársaink, ezért nincs külön leírásuk)
Farkas
Afrikai oroszlán
Afrikai elefánt
Bengáli tigris
Foltos hiéna
Grizzly medve
Szélesszájú orrszarvú
Keskenyszájú orrszarvú
Hegyi gorilla
Okapi
Rénszarvas
Jávorszarvas
Kudu
Jaguár
Nilusi krokodil
Floridai alligátor
Komodói varánusz
RozsomákBunda Survey:
Zöld végtelen erdőségekkel tarkított bolygó, melyet itt-ott mocsarak szabdalnak. Élővilága ehhez alkalmazkodott. A biodiverzitása nagyon magas a bolygónak. Száz meg száz fajta madár szeli az eget, tücskökhöz hasonló ízeltlábúak ciripelnek a napnyugtában.

Vad:
Egyszerűen csak ezt a nevet kapták ezek a főemlősök. Barna szőrűk, és hosszú farkuk van. Testmagasságuk felállva alig egy méter. Párzási időben, állandóan az ordításuk tölti meg az erdőt.

Mocsár kígyó:
Bunda Survey mocsaraiban őshonos, kígyószerű lény. Könnyedén kettéharaphat egy embert. Mocsarak posványában könnyedén mozog, amit zsákmánynak kiszemel, azt általában el is kapja.

(Blioron megtalálható)

Új Éden:
Földhöz nagyon hasonló bolygó, zöld erdőségek, rétek, mocsarak. Élővilága változatos és veszélyes. Hajdanán az emberek az élővilágot irtották saját védelmük érdekében, de a modern berendezéseknek hála, távol tudják a lényeket tartani maguktól, így okozott károkat újonnan helyre állítják.

Kraahyuei:
Eme hüllő, igazi alattomos gyilkoló gép, csendben képes osonni. Fürgeségét még a gyors ítélő képessége is tetézi. Ha nem lenének xenomorphok, akkor ez a lény is az emberek rémálom listáján szerepelne…

(Blioron megtalálható)

Gurdam:
Eme 2-3m magas növényevő monstrum, roppant ingerlékeny. Ha valakit támadónak néz, általában a támadást választja. Mocsarakat és az erdőket kedveli.

(Blioron megtalálható)

Leothas:
8m hosszú dinosaurus szerű lény. Zsákmányát minden alkotja, amit eltud ejteni. Izmos elülső végtagjai (kezei) Hegyes újjakban végződnek, így zsákmányát könnyedén tépheti szét.

(Blioron megtalálható)

Kardfogú:
Jó nagyra megtermett cirmos cica. Komolytesti erejéhez hozzá adódik a sebessége, és méretéhez képest a hangtalansága. Éjjeli vadász, üvöltése az éjben a bátrakban is félelmet kelt.

(Blioron megtalálható)

Salivary sac:
Ragadozó élőlény, testi ereje hatalmas, ám gyengéje a gerince mentén húzódó hólyagja. Ez a hólyag levegőnél könnyebb légnemű anyaggal van tele. Környezetétől függően képes kiválasztani ezt.

(Blioron megtalálható)

Alimitator:
Tipikus ragadozó hüllő, két illetve négy lábon is képes járni. Intelligenciája csak a legalapvetőbb dolgokra van beállva.

(Blioron megtalálható)

Ryushi:
Sivatagos bolygó, felszíni víz úgy szólván nincs. Valaha volt, de már nincs. Az élővilág ehhez alkalmazkodott. Azt várnánk, hogy az állatok kicsik lennének, de nem így van. A növényzet százság tűrő fűfélékből áll.

Rhynth:
Ryushin őshonos nagytermetű jámbor buta húsos állat. Az itt élő japán telepesek tenyésztették őket exportra.


Firecrawler:
Vagyis tűzrák, de ez inkább egy megtermett skorpió. 1-2m hosszú. Akit meg mar egy ilyen ízeltlábú annak hamar ellenszérumhoz kell jutnia, vagy különben bele halhat.


Fullánkos legyek:
Idegesítő teremtések, az élőlények vérét szívják.
Mérges kígyók:
A Földiekhez hasonlóak, elég veszélyesek.
Gyíkok:
Az egyik legegyszerűbb életforma, ami eléjük kerül, azt megeszik, de embernek nem sokat tudnának ártani.
Tűz járó:
Párokban élnek, a nőstény nagyobb, mint a hím. Nőstények rózsaszínes barna, a hímek farkas szürkésebb színű. Rövid hegyes pofájukkal a talajt vizsgálják át élelemért. 1-1,5 m hosszúra nőnek meg.
Tövis farkas:
Kistermetű ragadozó emlős, a bolygón élő pásztorok kutyái nem igazán kedvelik őket, ezért próbálják el riasztani ezeket a farkashoz hasonló emlősöket.
Bézs színű sás:
Szárazság tűrő növény, a bolygó állatainak fő tápláléka.


Tartarus:
20 évig tart a nappal, és 20 évig az éj. Ennek ellenére a biodiverzitása a bolygónak viszonylag magas. Gyorsan növő növények, és gyorsan szaporodó állatok, melyek könnyen eltudnak bújni. Erre szükség is van. Amint eljön az éj, a lidércek lepnek el mindent, és learatják a természet termését.

Harvesterek:
A Tartaruson fellelhető furcsa élőlények. Bogárszerű páncélos testű teremtmények, amik rendkívül agresszívak, sötétben tevékenykednek (értsd a éjszaka mi a bolygón 20 év), és mikor eljön az éj, mindent és mindenkit lebontanak táplálékként, minden szerves anyagot. Egy átlagos harvester 9 láb magas és 20 láb hosszú, nehezebb, mint bármilyen földi szárazföldi élőlény. Hatalmas elülső karmaik vannak és alagutakban élnek. Csapatokban dolgoznak, de néha territóriumért harcolnak egymás közt is. A fészkeik szintén hasonlít a hangyák társadalmi felépítésükhöz, bár itt királynő helyett hordozók vannak, amik a szaporodásért felelősek és a kutya méretű dolgozók növekednek rajtuk. A dolgozók a hordozókat védik, ez az életük célja, nem is tudnak önállóan élni, csak egy hordozó testén ami táplálékot juttat a szervezetükbe. Ha leválasztja magát egy dolgozó kb. 3 óráig él aztán elpusztul, ám a dolgozók újra megszületnek a hordozókon, egy kifejlődése kb. 3 hét.
Ők a bolygó ökoszisztémájának fő mozgató rugói.
Az alienek feltűnése előtt ők szerepeltek az emberek legsötétebb rémálmaikban. Ma már „csak” egyszerű bogarak…

Arcturus:
Hideg zord bolygón strapabíró élőlények fejlődtek ki. A strapabírósággal egyenesen arányos a veszélyességük, jó pár élőlénynek.

Arktúriaiak:
Emlős-szerű lények az Arkturuszon hangya szrű királynő szociális rendszerrel. Tojással szaporodnak, fél-intelligensek, az intelligenciájuk kb. a majmok szintjén mozog. Olyan mintha egy rovar és egy emlős keresztezése lennének, melegvérűek, oxigén alapú levegőt lélegeznek és nagyjából humanoidok, noha szemük nincs. Ultrahanggal kommunikálnak és mozognak, érzékelnek. Az ifjak kétéltűek és meleg tavakban nevelik őket. Az arktúriaiak intelligenciája elég alacsony, ám együtt tudnak dolgozni nagyobb feladatokon, tanulnak az eseményekből, tudják egymást tanítani, egyszerű eszközöket tudnak használni, mint a bot és csökevényes kezdetleges nyelvük van. A faj összességében magában hordozza a viszonylag gyors fejlődéshez szükséges elemeket. Az arktúriaiakat szonikus korlátokkal tartják távol az emberi településektől, ami sikeres is, ám mivel a királynőik mozgásképtelenek, az emberek néha erőszakot alkalmaznak a kolóniák terjeszkedésükkor.


Saint John:
Ember számára lakhatatlan a planéta. Nemsokára lekapcsolják a atmoszféra processzort. Nem bírt megbirkózni a bolygó mostoha körülményeivel, illetve nem etikus egy élővilágot ki irtani ilyen változással. A bolygó élővilága viszonylag kezdetleges, de van azért egy-két evolúciós furcsaság.

Feketetestkorall:
Saint John-on találták az életformát. Az anyag hasonló a földi korallokhoz, ám különleges tulajdonsága, hogy cellákban tárolja a napfényt, hogy később a saját növekedéséhez használja azt. Ez rendkívül hasznos életformává teszi energia szempontjából. A fiatal kolóniák zord környezetben való építésekor sokszor használják ezeket a naperőműveket.

Alakváltók:
Saint John-on fedezték fel őket, eredetileg azt hitték, hogy több új fajjal van dolguk, de egy idő után rájöttek, egy fajnak a különböző formái. 5-10 fontot nyomnak és különleges alakváltó képességük van, persze nem szó szerint, képesek a környezetükhöz alkalmazkodni. Felvehetnek víz lélegző formát, mint egy hal, kétéltű formát, és szárazföldi levegő lélegző formát. Nem akaratuk szerint váltanak formát, ha más környezetbe kerülnek, vagy az éghajlat változik, elkezdenek átalakulni. Pár nap míg egy alakváltás végbe megy. Az alakváltók DNS-ét kutatók ezrei tanulmányozzák, valószínűleg nagyon értékes lesz a jövőben.


Panamar:
Csak vízi élethonos a bolygón, így a terraformálás nem okozott volna semmilyen ökológiai kárt… de a xenomorphok ki irtották az embereket.

Panamar plankton:
Egy új felfedezés a Panamaron, napfény helyett hőenergiát használ, hogy hidrokarbonokat hozzon létre. Még kísérleti stádiumban van létfentartó rendszerekhez, és valószínűleg sok helyen hasznos lesz.


Alexandria:
A bolygóra meleg száraz éghajlat a jellemző, de felszíni vizei ezt viszonylag kárpótolják. A Bolygón meleg tűrő élőlények alakultak ki, a vizekben kicsit túl nagy a zsúfoltság…

Hyper-Algea:
Alexandria sekélyebb vizeiben honos növényfajta. Ha vízzel, napfénnyel és karbon-dioxiddal érintkezik, rendkívül gyorsan reprodukálódik, a folyamat mellékterméke oxigén, így létfentartó rendszerekben használják.


Brachous:
Egy radioaktív világ, melyen ettől függetlenül az élet megtalálta az útját. A bolygón egyszerű ám különleges élőlények élnek.

Csigák:
Ezek a kezdetleges meztelen csigához hasonló élőlények valószínűleg az emberiség legnagyobb felfedezése. A radioaktív környezetben ahol élnek, a DNS-ük úgy fejlődött, hogy önjavítóvá vált. Ez gyakorlatilag természetes hallhatatlanságot ad nekik. A Falcon Industries jelenleg a felfedezés tulajdonosa, illetve a szülő kolóniáé. Úgy gondolják a híres idő szérum is ezen a kutatáson alapszik.


Hilo:
Földhöz hasonló, vagy talán még annál is idillibb bolygó. Élővilága egzotikus és veszélyes. De nem annyira mint pl. Új Éden. Élővilága lényegében kipusztult. Az idegenek elpusztítottak mindent.

Zangoid vagy más néven kentaurgyík:
Ez a lény lényegében macskaféle, gyíkszerű fejjel és ahhoz hasonló bőrrel. Négy lába és két keze van a lénynek. Éles fogai és karmai vannak, kizárólag csak húst eszik. Mozgékony állat, falkában vadászik, de a magányos példány is veszélyes. Szereti szétmarcangolni az élőn prédát.
(Blioron megtalálható)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avptrinity.hungarianforum.com
 
Élőlények a Galaxisban
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis-
Ugrás:  
HungarianForum.com | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog
mobil avptrinity