Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 A technológia

Go down 
SzerzőÜzenet
Halál
Admin
avatar


TémanyitásTárgy: A technológia   Szer. Júl. 21, 2010 5:13 am

A technológia:

A bio-ötvözet (bio-alloy):
A pilóták a technológiájukat eredetileg finomított fémbekből készítették, csakúgy mint az emberiség, de egy sokkal újabb technológiát találtak fel egy alternatív úton. Az első egy műanyag-fém (plasteel) össztétel, ami mostanság megtalálható az emberek technológiájában, a technológia lényege, hogy olyan keveréket hoznak létre ami egyszerre erős, strapabíró és rugalmas. A következő szint az „emlékező” fém bevonása volt, nem számított az anyagnak, hogy mennyire károsították, mindíg vissza tudott állni az eredeti alakjába amilyenre tervezték. Innen következtek azok az anyagok amik módosítani tudták magukat, a használójuk vagy a környezetük hatására. Ezután már nem volt távol a tiszta regeneráció, ami szinte a szó szoros értelemben vett gyógyulás alatt értendő.
Évezredeken át tartó fejlődés volt tehát az eredménye a bio-ötvözetnek. A színe megegyezik a pilótákéval, bár általában egy kicsit sötétebb. Ez az anyag nagyon rideg és ellenálló, a saját formáját tudja kordában tartani és felgyógyulni a sérülésekből. A hátránya az anyagnak az, hogy szüksége van egy kis körkörös rendszerre ami hasonló egy élő organizmus rendszeréhez.
Az idegenek fészke nem tud megmaradni a bio-ötvözeten, valamilyen módon nagyon ellenáll neki és az idegenek koncentrált molekuláris savjának is.

Az egyesülés


Az egyesülés a csúcsa a pilóták technológiájának. Ez a folyamat abból áll, hogy a faj egy tagja összekapcsolja az elméjét és a testét is a használt eszközzel. A leggyakoribb eszközeik a következők:

Szállító-ruha (Transport suit): Ez egy teljesen integrált minden körülménynek ellenálló ruha, limitált harcképességgel. Teljesen elborítja a használót egy bio-ötvözet páncéllal, illetve csatlakozói vannak a fényágyúhoz (lentebb). A használónak teljesen szét kell válnia a ruhától ahhoz, hogy bármilyen más eszközzel egyesüljön. A ruha teljes védelmet nyújt a használónak a hajóját elhagyva. A ruha szálai belemélyednek a biomechanoid idegrendszerébe, ezzel tökéletes tapintást is nyújtva.

A Pilóta szék: A székkel összeolvadva a pilóta teljesen egyesül az űrhajóval (Carry-all), Mialatt egybeolvadt a székkel a biomechanoid teljes tudatában van mindennek ami a hajón folyik, egy székkel egybeolvadt pilóta akár évszázadokig úgy tud maradni. A pilóta nem csak látja a hajót és a környezetét, de hallja is, sőt mindegyik érzékszerve tökéletesen működik, a hajó „meghosszabbítja” azokat.

A bioalkotó: Az egyik legfélelmetesebb találmánya a fajnak. Eredetileg egy klónozó üzemnek lett tervezve a haldokló faj számára. Ám végül a háborúban a faj utolsó reménye lett a reprodukcióra. A technológia annyira fejlett, hogy nem csak pilótákkal tud egyesülni, de más fajokkal is akik megütik a méretbeni követelményeket (még emberrel is kis módosításokkal). A pilóták reprodukciójáról annyit tudni, hogy valószínűleg hermafroditák, de két egyed kell a reprodukcióhoz, és közös megegyezésen alapul az, hogy ki vállalja az „anya” és az „apa” szerepét. A terhességi időszak nagyon hosszú és a sikeres reprodukció olyan ritka volt, hogy az idegenek ellen vívott harcban kellett egy gyors, piszkos megoldás. A bioalkotó egyesül a biomechanoiddal és lemásolja a DNS-ét egy embrióba, majd a pilóta akitől a mintát vették kihordja a magzatot, egy felgyorsult állapotban lévő embriót, így napok múlva egy új egyed születhet. A pilóta DNS-e elraktározható a bioalkotóban, így más pilóták is használhatják az előzők DNS-ét, új példányokhoz. Erre azért volt szükség mert genetikai degradálódás volt észrevehető a több mint 2-3 generációnál többet klónozott példányokban. Habár az új generációk nem tudták kihordani a mégújabb egyedeket, így új gazdatestekre volt szükség. A nomádokká vált fajnál így a megoldás új biológiai gazdatestek keresése volt. Más fajokra való hatása ismeretlen.

Fényágyú és Fénypisztoly: A fégyágyú egy nagy fegyver amit a pilóták használnak, a szállító ruhán keresztül magával összekötteti ezt a fegyvert, ami nagyon fényes energialöketet lő ki, minden útjába kerülő anyagot elpárologtatva. Ez könnyen megvakíthat más szemmel rendelkező fajokat, akár véglegesen is. A fénypisztoly teljesen egyezik a fényágyúval de nem szükséges szállító ruha az egybeolvadáshoz és hatása is kisebb.

Űrhajó (Carry-All): Feltehetőleg a leggyakrabban használt vagy egyetlen hajótípusa a fajnak, a hajó nagy távolságokat képes megtenni kis idő alatt és óriási raktérrel rendelkezik, anti-gravitációs generátorok hajtják, láthatatlan a közönséges radarokon és védve van az energiafegyverekkel szemben. Egy ágyúhoz van hozzáférése a pilótának a pilóta székből ami egy fura anyaggal borított búra alatt van a kupola kívülről nagyon ellenálló, ám az ágyú részecskéi gond nélkül áthatolnak rajta nem okozva sérülést, így míg kifelé gond nélkül lehet lőni, befelé ellenáll a csapásokkal szemben. Egy óriási fényágyú van még a hajón, ez az elsődleges fegyverzete, amivel könnyedén elpusztíthat kisebb hajókat. A raktereket külön nyitni lehet, így biztonságosan letéve a szállított anyagot a bolygókra, ez hasznos volt tojások szállítására a háborúban. Az utolsó furcsa része a hajónak a terraformáló generátor, ami lassan de biztosan kezdi el átformálni a planétát amire a hajó leszállt. Valószínűleg ezért ment nehezen a kolonizáció az LV-426-on is.


Mutáció / Prototípus:
Az egyik legérdekesebb technológia, ami hasonlít a xenomorphokhoz, ezek a lények nem is prototípusuk és nem is továbbfejlesztésük a xenomorphoknak. Egyszerűen csak más célból lettek kifejlesztve. Sok közös van a két fajban, mindkettő halálos az ellenfeleivel szemben, külsőre hasonlítanak, bár a mutációk nagyobbak, intelligensebbek és erősebbek egy xeno dolgozónál. Ám ezek soha nem lázadtak fel mestereik ellen, mert nem lettek offezívre programozva, sokkal inkább védelemre, afféle őrszemek, amik a fajt védelmezik, illetve a hátrahagyott technológiájukat. Mutációkat mindíg pilóta technológia közelében találtak eddig. A mutációkból azonban hiányzik a reprodukció fontos vágya, bár képesek a környezetükből bioenergiát kinyerni, hogy helyrehozzák sérüléseiket. A prototípusok általában magányosan vagy kis falkában találhatóak meg, az elméjükbe van programozva az aktuális létszám amennyi az adott területre megengedett. Ha túl sokan vannak egyszerűen elpusztítják a felesleget vagy elüldözik, ha túl kevesen akkor viszont képesek valamiképp bioenergia felhasználásával lemásolni önmagát és osztódni. A prototípusnak nincs előre lekódolt életciklusa, így biológiai szempontból hallhatatlan, ha fent tudja tartani bioenergia szükségleteit. Fontos különbség, hogy a Mutációknak nem savas a vérük, az érzékelésük hasonló az idegenekéhez, a levegő nyomásának változását érzékelik főként, tehát a mozgást, bár szaglással és hallással is rendelkeznek. A testük ellenáll minden környezeti hatásnak még a nullgarvitációnak is. Levegőre sincs szükségük, persze a hangképzéshez van. Láthatatlanok az infravörös és a hőoptikus érzékelőkre. Teljesen mozdulatlanok tudnak maradni így a mozgásérzékelők sem veszik észre őket amíg úgy döntenek, hogy mozognának. Ellenállóak minden betegséggel szemben és az elektromosság is elég gyengén sebzi őket, soha nem lehet őket elkábítani és soha nem fáradnak el. Egy xenomorph – prototípus harc, egy az egy ellen esélye sincs a xenomorphnak, de mivel a mutációk csak kis csapatokban szoktak jelen lenni, a túlerő könnyen felül kerekedik.

[b][u]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://avptrinity.hungarianforum.com
 
A technológia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis :: A pilóta fajról-
Ugrás:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Free blog
mobil avptrinity