Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Elhagyott gyárépület

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: Elhagyott gyárépület   Vas. Május 08, 2011 1:19 am

A két katona a dokkban folytatta beszélgetést. //Általatok meghatározott témában.// A hajójuk már készen állt, így hamarosan a fedélzetre léphettek, s nem sokkal később indultak is. Az úti cél a Mars volt, így volt idejük beszélgetni. Végül megérkeztek a bolygóra, ám a pilóta nem egy marsi bázison tette le a gépet, hanem egy elhagyatottnak tűnő területen álló magas kerítéssel körbevett gyár- szerű épület udvarára. Iván megkérdezte, hogy mi folyik itt, de a pilóta szó nélkül felállt, s elhagyta a hajót.
Odakint sötét éjszak volt, még a csillagok sem világítottak. Az egyetlen fényforrást a hajó reflektorai jelentették, de ezek csak kis részt világítottak be, így a táj még kísértetiesebbé vált.
Az éjjellátón az alábbi kép látszik.

//A beszélgetésnél és a taktika megbeszélésnél is több post megengedett.//

__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.


A hozzászólást Glah'dor összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Május 10, 2011 9:32 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Vas. Május 08, 2011 5:33 am

Elmentek a hajóig és felszálltak, volt idejük útközben beszélgetni, míg a Marsra értek és, ha Iván úgy ítélte, hogy van kérdése, nyugodtan feltehette, Ripley készségesen válaszolt neki. Úgy is rég beszélgetett katonákkal. Aztán megérkeztek a Marsra, de nem egy bázison landoltak, hanem egy elhagyatott gyár telep udvarán. Sötét éjszaka volt, egy csillag se látszott, így minden feketeségbe burkolózott. Ám hála az éjjellátónak, könnyedén kiszedhették a sötétségből a lényeget.
- Látok pár jelentéktelen épületet - mormogta Ripley. - Őszinte leszek... azt se tudom hol kezdjük meg a keresést... akármelyik lehet. Magának van ötlete, Iván? - kérte ki a társa véleményét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Iván

avatar

Tartózkodási hely : valahol

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Vas. Május 08, 2011 6:34 pm

A vörös bolygóra egy hajó szállt le. Szépen komótosan földet ért. Körülötte minden sötét volt, csak a leszállóegység fényei világítottak. Iván kinézett az ablakon. Kihaltnak látszott az egész. Nem a bázison voltak, erre rá jött.
- Mi folyik itt? - kérdezte Iván mély és erőteljes hangján. Majd a pilóta szó nélkül távozott. - Nekem ez nem tetszik! - jelentette ki a közlegény, majd a fegyvereiért nyúlt.
- Látok pár jelentéktelen épületet - mormogta Ripley. - Őszinte leszek... azt se tudom hol kezdjük meg a keresést... akármelyik lehet. Magának van ötlete, Iván?
Iván kolléga nagyot nézett majd megszólalt.
- Engem csak azért fizetnek ,hogy irtsak, de ha engem kérdez, akkor menjünk ki és pásztázzuk körül az épületeket. Hát ha találunk embereket kint, - mondta és közben furcsán fél szemmel kinézett megint az ablakon. Kevés esélyt lát arra, hogy bárki is kint legyen - ezek után eligazodhatunk. - és megfordult. Az ajtóhoz, ment, közben mereven tartotta a smartgunt
- Jön, vagy marad? - kérdezte érdeklődve, a nőtől.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Vas. Május 08, 2011 9:01 pm

- Rendben, akkor körülnézünk - egyezett bele Ripley, majd a nézést látva elvigyorodott. - Na, azért ne féljen, nem vagyok kezdő, csak teljesen ismeretlen a terep - magyarázta.
- Jövök, alap - vigyorgott és kilépett. Kint teljes sötétség és néma csend uralkodott, ha lett volna tücsök, akkor annak a ciripelését is meglehetett volna hallani. Nyomasztó volt a csend. Csendben lépkedtek, hogy ne keltsenek zajt, majd elindultak a tervnek megfelelően szétnézni kint, emberek után kutatni. Ami Iván terve volt. Ripley nem bánta. Nem lehet mindenben ő az ész és ő inkább az idegenekhez ért. Bár azok ne tűnjenek fel, ha lehet. Az épületek komor sziluettjei magas, néma óriásként tornyosultak föléjük.
- Igazán barátságos hely - suttogta halkan Ivánnak. Kicsit jobbra kanyarodott és megállt az első épület tövénél és körbe kémlelt, hogy mi a helyzet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Kedd Május 10, 2011 9:31 am

A két hős óvatosan haladt a hátborzongató éjszakában. Hogy az egész még baljósabb legyen, a levegő nem mozdult, még egy árva szellő sem volt. Körbejárták az épületeket, de nyomát sem látták semmi mozgásnak. A pilóta eltűnt, se lábnyomok, se idegenek. Minden nyugodt, kivéve a két embert. A felderítéssel egyetlen dolgot nyertek, feltérképezték a terepet. Végül azonban mégis megtörte valami a sötét csöndet. Mintha egy ember kiáltott volna, majd el is hallgatott azonnal. Úgy tűnt, a hang a legközelebbi épület irányából jött, ám annyira kísérteties volt, hogy abban sem voltak biztosak, tényleg hallották -e.


A terület alaprajza nagyjából a következő
.


__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Kedd Május 10, 2011 10:20 am

Se szél, se semmi mozgás. Egy idegen se és a pilóta eltűnt... mi jöhet még? Tette fel a kérdést magának Ripley és gondolatban káromkodott, de nem merte megtörni a csendet, mert nem akarta, hogy lelepleződjenek, bár Iván komolyan fel volt fegyverezve, ez tény. A csendet nem is ők törték meg... egy kiáltás... ami aztán el is halt, hátborzongató csend borult a környékre.
Ellen Ripley körbe nézett, figyelt, hallgatózott, semmi. De a hang, ha nem volt hallucinálás, akkor a legközelebbi épületből jöhetett és az itt van velük szemben. Intett Ivánnak és elindult, hogy az épület oldala mentén felfedezzen egy ajtót... végül megtalálták (9es ajtó). Ripley kézjelekkel próbálta elmutogatni Ivánnak, hogy fedezze, bár ebben sose volt jó, hogy kézjelzés... és aztán megpróbált benyitni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Iván

avatar

Tartózkodási hely : valahol

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Csüt. Május 12, 2011 8:26 am

Iván mereven körbe járta a terepet. Arcán megfeszült a bőr. Látszott rajta, hogy ideges. Azon gondolkodott, hogy ha egyedül lenne vajon mit csinálna. De gyorsan kiverte ezt a gondolatot a fejéből. Van egy társa is, akire vigyáznia kell. Hirtelen a semmiből egy kiáltás csapta meg a fülét. Össze nézett a nővel, aki irányítást adott. A 9-es ajtónál voltak. Ripley elmutogatta, hogy fedezze őt Iván.
Iván rázta a fejét, hogy nem és a nőt hátra tessékelte. Lehet, hogy udvariatlan volt a szándéka, de ilyen helyzetekben óvni kell a tiszteket. Ezért bólintott a fejével, amikor a nőt elhúzta az ajtótól.
- Sose álljon szembe az ajtóval, mert magára ugorhat egy lény. - suttogta nagyon halkan mély hangján. Hideg kék szemeivel a nő tekintetét kereste, hát ha érti a célzást, majd az ajtóhoz lépet és várta, hogy Ripley az ajtó mellett állva nyissa ki az ajtót, így Ivánnak teljes helyet adhatott, hogy tüzet nyisson, ha bármi hiba csúszik a tervbe. - mind ez a manőver gyorsan zajlott le.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Csüt. Május 12, 2011 9:35 am

Lehet kicsit elkopott az évek alatt Ripley agya, de mindenesetre ezt az alapszabályt elfelejtette... átkozta is magát gondolatban, közben bólintott és értette is a burkolt célzást, majd az ajtó mellé állva immár Iván behatolási tervével együtt kinyitotta az ajtót.
Jöjjön aminek jönnie kell... de lehet nem lesz semmi ott... fene se tudja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Csüt. Május 12, 2011 10:17 am

Az ajtó nyikorogva kinyílt, majd óráknak tűnő, néma másodpercek után sem történt semmi, így Iván előrement. Amint átlépte a küszöböt, fény gyulladt ki a csarnokban. Még így is sok sötét sarok maradt, de legalább nem kellett vakon tapogatózniuk. Odakint hirtelen feltámadt a szél, mely besüvített a falak repedésein, kísérteties, az idegenek sziszegéséhez hasonló hangokat előidézve. A páros háta lúdbőrözött, majd szívük egy pillanatra megállt, mikor egy neszező patkány felborított egy régi konzervdobozt. A bádoghenger hideg késként hasított az alig hallható vérfagyasztó susogásba.


//A képet a postjaitok után természetesen kisebbre veszem.//

__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Pént. Május 13, 2011 3:27 am

Belépve feleslegesnek tűnt az egész felhajtás, mert néma csend fogadja őket. A hely üresen tátong, mintha évek óta senki nem lenne itt, csak egy-két berendezés ami megzavarja a hely szürke egyhangúságát. Akármik is vannak idebent, jelentéktelen dolgok, nem igen osztanak vagy szoroznak a küldetésben, így akár tovább is mehetnének a következő hangárba, vagy épületbe... mert több volt egymás mellett... az ajtón jöttek be oldalt és kimehetnének a helység végén lévő másik ajtón... hacsak nem történik valami érdekes. A hirtelen zaj ő rá is a frászt hozza, de mint kiderült, nincs miért aggódni... ha Iván is belegyezik, akkor rövidesen el is hagyják ezt a helyet és megnézik a másikat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Iván

avatar

Tartózkodási hely : valahol

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Pént. Május 13, 2011 9:14 am

Az ajtó nyitva állt. Szerencsére nem ugrott Iván nyakába semmi. Beljebb lépet és smartgunját balról jobbra mozgatta. A mozgásérzékelő be volt kapcsolva, de nem jelzett semmit. A hadnagy is beljebb lépet. A helyiség sötét volt, de nem kellett vakon tapogatózni. A sisakról csípős váladék folyt végig Iván meztelen nyakán. A szél nagyon fújt, oda kint. A smartgunt egyre erősebben szorongatta a közlegény.
- Mi a parancs hadnagy? - kérdezte a katona idegesen, és jobbra balra járt a szeme. Látszott rajta, hogy volt már összetűzése a lényekkel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Pént. Május 13, 2011 9:45 am

- Először is nyugodjon meg... úgy hiszem nincsenek itt... nézze csak meg a szemével... ez akármilyen hely is, nem az idegenekre vall... ők rendszertelenül zúdulnak rá és törnek és zúznak és mindent felforgatva káosszá alakítják át... de ez attól eltekintve, hogy elhagyatott, semmi érdekeset nem mutat - magyaráz Ripley oktatva és ő is fogja a kezében a pulse riflet, de közel se olyan idegesen, mint Iván. Ez üres hely... senki nincs... de azért nem árt az óvatosság.
- Fedezze a terepet és legyen résen, ennyi... most pedig irány a másik ajtó - és Ripley határozottan elindult a másik ajtó felé, közben nézelődött, hogy esetleg valamit hasznosíthatnának innen, de nem reménykedett... fegyvere csöve folyton mozgott és figyelte a terepet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Szomb. Május 14, 2011 7:53 am

Ellen megpróbálta kinyitni az ajtót, ám az zárva volt. Ekkor odament a másikhoz, de már az sem nyílt ki. Hirtelen ismét sziszegéshez hasonló hang ütötte meg a fülüket, majd pedig úgy hallották, mintha valaki nevetne. A szél elállt, s helyette eső kezdett szemerkélni. Minden egyes csepp hangosan koppant a pléh tetőn.

__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Szomb. Május 14, 2011 8:20 am

- Francba... - fordult meg Ripley a terem végén, majd visszament gondolkodás nélkül oda, ahol bejöttek. Iván meg csak loholhatott utána... de ez sem nyílt ki. - Francba! Nem nyílik egyik ajtó se Iván... hát nemtom... nézzünk szét és próbáljunk kiutat találni... talán csak a képzelet játszott velem, de valaki mintha röhögött volna... szóval figyelnek, az is megeshet. Nézzen szét valami kiút után, egyéb hasznosítható holmi után és a kamerákat se felejtse el. Lehet bekamerázták a helységet - szólt Ripley, nem nagy ötlet ez, de jobb, mint a semmi. - Én is szétnézek - és elindult Ellen Ripley, hogy találjon valami érdekeset, érdemlegeset, valami olyasmit, ami felkelti a figyelmét... mindent alaposan igyekezett megszemlélni, közben fegyvere éberen pásztázta a terepet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Iván

avatar

Tartózkodási hely : valahol

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Szomb. Május 14, 2011 8:53 pm

Ripley próbálta kinyitni az ajtót, de nem tudta. Azután visszament a bejárathoz. Az is zárva volt a két katona örömére.
- Francba! Nem nyílik egyik ajtó se Iván... hát nemtom... nézzünk szét és próbáljunk kiutat találni... talán csak a képzelet játszott velem, de valaki mintha röhögött volna... szóval figyelnek, az is megeshet. Nézzen szét valami kiút után, egyéb hasznosítható holmi után és a kamerákat se felejtse el. Lehet bekamerázták a helységet.
- Parancsot vettem.- mondta kőkeményen Iván. Nem ez volt az első esete, hogy kelepcébe csalták. Visszaemlékszik a Destinyre, ahol sok társát megölték, de erről nem beszélhet egy szót se. Így hát neki lódult ő is szét nézni.
- Nincs éjjel látom. - Jelentette ki, ezért a váll lámpáját felkapcsolta. Körbe nézet a kijáratok, és egyéb lehetőségek után. Csöveket keresett, ahol elvezethetik a gázokat. A falat is alaposan szemügyre vette, hogy milyen anyagból van, mivel a smartgunja eléggé erőset lő, és azzal csinálhat egy kijáratot számukra. Ha a falat nem tudja a smartgunnal kirobbantani, akkor a gázcsővel próbálja felmérni az esetleges sérülést, ha nem veszélyes rájuk akkor megpróbálja, de előtte fel néz a plafonra, hát ha találkozik a barátaival.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Kedd Május 17, 2011 11:43 am

A csarnokból látszólag egy út sem vezetett ki, a vasbeton falak pedig a rések ellenére masszívnak tűntek. A két katona fel- alá járkált a helyiségben, minden irányba nézve, kivéve a lábuk elé. Pedig nem ártott volna, mivel a figyelmes fülek hallhatták, hogy a padló egy helyen másképp nyikorog.

__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Csüt. Május 19, 2011 6:48 am

Ripley minden zeget-zugot bejárt és mindhiába. A legapróbb helyekre is bekukkantott, majd minden sarkot megjárt már és ott se lelt semmire. Dühödten káromkodott egyet. Utána szétnézett amerre látott, ott se lelt semmire, eztán már nem igazán tudta mit tegyen. Változzon pókká és másszon ki egy centis résen? Ha ugyan akad olyan rés. Mert ebben se volt biztos. Jól lezárták a helyet.
- Iván, talált valamit? - érdeklődött unottan Ripley, mert ő elakadt. A padlókra valóban nem figyelt, nem nézte hogyan és merre és vajon egyik másképpen nyikorog vagy sem... talán Iván szemfülesebb.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Iván

avatar

Tartózkodási hely : valahol

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Pént. Május 20, 2011 7:41 am

Iván körbe körbe sétált. A fal kemény volt és elvetette ötletét, hogy szétlője, pedig mennyire szereti használni a nagyágyúit. Régi orosz szokás. Minél nagyobb a fegyvered, annál jobb. A bakancsa halkan és mélyen dobogott a padlózat alatt.
- Iván, talált valamit?- kérdezte Ripley, aki nem találta a kiutat.
- Nem, semmit hadnagy! - mondta szomorúan a katona és lebiggyesztette a fejét. A lábával egyre jobban taposott idegességében. Egy helyben tippeget topogott. Azután tovább ment és ott is idegeskedett. Ami számára furcsa volt, hogy az előző mélyebbnek hallatszott a bakancsa csattogása.
- Hadnagy?! - nézz rá kérdően riplyre.- A padló miből van?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Szomb. Május 21, 2011 8:28 am

Sehol semmi és Ivánnál is ugyanez a helyzet. Csak nem arra lettek ítélve, hogy itt raboskodjanak egy örökkévalóságig és a végén éh és szomj halál végezzen velük? De legalább van társasága és... ahogy ránéz szeme sarkából Ivánra... megállapítja, hogy megnyerő társaság. Nem tűnik rossznak a férfi, lehetne vele mit kezdeni, vannak elképzelései a dologról. Halvány mosoly fut át arcán.
Ekkor Iván zavarja meg fura elmélkedésében. Kérdőn megfordul... oda megy.... leguggol és megkopogtatja kezével azt a részt ő is.
Elgondolkodik.
- Hm... akármiből is van, úgy tűnik ez lesz a kivezető út... esetleg lesse meg a környező részeket is, hátha kitudjuk szélesíteni... utána már csak azt kell kitalálni, hogyan szedhetjük szét... lövéssel, vagy mással? - tette fel a fontos kérdést, majd felkelt.
- Szép munka, Iván, csak így tovább - mosolygott rá a férfire és a vállára csapott elégedetten.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Szomb. Május 21, 2011 8:32 am

A páros egészen összemelegedett, ráadásul a szabadság szele is megcsapta őket, így megnövekedett a csapat morál is. Iván jó katonaként négykézláb tanulmányozta a talajt, s örömmel vette észre, hogy nincs szükség lövöldözésre.
-Jöjjön csak! -intett felettesének, majd egy színpadias mozdulattal kinyitotta a padlóba rejtett csapóajtót. Lenézve három dolgot tapasztaltak. Az első a sötétség volt, a második az onnan áradó,csontig hatoló hideg, a harmadik pedig, hogy egy létra vezet le a mélységbe.

__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Iván

avatar

Tartózkodási hely : valahol

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Szomb. Május 21, 2011 6:19 pm

A hadnagy is megnézte a padlózatot. A katonák fejében kicsírázott a szabadság magja, és nagyon megörültek a lehetőségnek. Ripley megveregette Iván vállát, hogy milyen szemfüles volt. A mi katonánk csak azt mondta magában: " Csupán szerencse!"
Smartgunját leteszi a földre, hallani ahogy a fém erős hangot add ki magából, amikor a padlóhoz ér. A közlegény négykézláb kereste a kiutat, és talált egy csapóajtót.
- Jöjjön csak! - intett felettesének.
Pisztolyát elővette és kinyitotta az ajtót, majd fegyverét a korom sötétbe tartotta.
" Na, ne!" - kiáltott fel magában Iván. Sosem szerette a kis helyeket, mivel termete révén kevés mozgás tere volt. Már van egy jó pontja a hadnagytól, hogy megtalálta a kijáratot.
- Megyek előre. - jelentette ki kemény orosz akcentussal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Szomb. Május 21, 2011 9:30 pm

Iván megtalálta a lefelé utat, ügyes munka. Lentről rohadt nagy hideg áradt felfelé és elég mélyre nyúlott le az ismeretlen. De meg kell próbálni, bármi is ez és bárhova is vezet, mert különben itt rohadnak életük végéig.
Már szólni akart, hogy megy előre, mikor Iván elindult.
- Ahogy gondolja, pedig mentem volna, de köszönöm - és utána mászott Iván után... szelte a fokokat lefelé és remélte nem éri őket semmiféle kellemetlen meglepetés. Azért a fegyver a kezének a közelében pihent.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Pént. Május 27, 2011 12:35 am

A két katona végül épségben lemásztak a létrán, s egy hosszú alagútban találták magukat. A folyosó messzire nyúlt, de végén fény pislogott. Különös módon, plafon helyett csak padlódeszkák voltak a fejük fölött, viszont nem azé a helyiségé, ahonnan jöttek. A réseken fény szűrődött be, így a folyosó megvilágítást kapott. Hirtelen egy férfi tűnt fel a folyosón, pár másodpercig némán meredt hőseinkre, majd egész egyszerűen eltűnt.


__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellen Ripley

avatar

Tartózkodási hely : Mars

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Pént. Május 27, 2011 6:18 am

Lejutottak, hurrá! De hova le? Úgy tűnik egy folyosón vannak, ami esetleg a másik helység alatt lehet, ahonnét jöttek. Ripley tétován elindult... kicsit megtapogatta a falakat és felnézett... aztán rájött, hogy nem onnan származik a fény és a padlódeszka.
- Iván... ez egy másik hely felettünk... nem az, ahonnét jöttünk. Hm, fura - jegyezte meg Ripley.
A folyosó hosszúra elnyúlt, végén fény pislákolt, vagy pislogott, mindegy és valamiféle hely lehetett a folyosó végén is. Elindult, hogy megnézze, de ekkor egy figura jelent meg a folyosón, nem sokkal előttük. Rájuk nézett, Ripley meg rá... és fegyverért nyúlt, hogy esetleg ártalmas személy, de talán civilnek tűnt... fene se tudja... és a fickó eltűnt! Ripley csak pislogott és tátogott, mint a partra vetett hal.
- Iván... ha előbb furát mondtam holmi apróságért, akkor most jogomban áll megerősíteni, hogy ez határozottan fura volt... kezdek becsavarodni, szellemet láttam? Vagy maga is látta a fickót, aki utána eltűnt? - kérdezte és szó áradatot zúdított a katonára... utána pedig elindult a folyosó vége felé. - Akárki is vagy akármi is volt... nézzük meg a folyosó végét... de legyünk résen - javasolta Ripley, de Iván nyugodtan előhozakodhat mással is, más tervvel, ötlettel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Iván

avatar

Tartózkodási hely : valahol

TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   Pént. Május 27, 2011 7:33 am

- Iván... ez egy másik hely felettünk... nem az, ahonnét jöttünk. Hm, fura - jegyezte meg Ripley.
A közlegény csak bólogatott és körbe nézett. Nem tetszett neki ez a helyzet. Szokás szerint szűk terepen kellett dolgoznia, ahol a smartgun fegyverét nem tudja kamatoztatni.
Iván csak pislogott, amikor meglátott egy alakot. Pár másodpercig látta, azután köddé vált. Épp kérdezni akarta Ripley-t, de hamarabb megelőzte.
- Iván... ha előbb furát mondtam holmi apróságért, akkor most jogomban áll megerősíteni, hogy ez határozottan fura volt... kezdek becsavarodni, szellemet láttam? Vagy maga is látta a fickót, aki utána eltűnt? Akárki is vagy akármi is volt... nézzük meg a folyosó végét... de legyünk résen.- Adta parancsba a hadnagy. Iván előre ment a nehéz fegyverzetével. Arcán látszott, hogy feszült. Meg sem rezzent az arca, a szemei előre meredtek. Feszesen tartotta fegyverét, hogy célt ne tévesszen.
- Ripley!? - szólítja meg a nőt lágy hangon, de a levegőben érezhető volt a feszültség. - Be vallom...- egy kis szünet- hogy én sosem szerettem a szűk helyeket.- tesz pár lépést előre - Az egyik küldetésem során be voltunk zsúfolva egy szellőzőbe, és nem tudtam használni a fegyveremet. Ráadásul azon a helyen gázok is voltak, amitől olyan dolgokat is láttunk, ami nem is volt ott. Az egész csapat be volt kattanva. - mondja nyugodtan a katona - Volt olyan gáz is, ami szikrára robbant.- Iván most beleszagol a levegőbe, hát ha érez valamilyen furcsa szagot, ami segítheti őt. A terepet szemével át nézi. Padlót, falat, vezetékeket, plafont.
- A hátunk tiszta? - kérdi a közlegény nevetve. Látszik rajta, hogy kezd bekattanni. Az ujját szorosan tartja az elsütő szerkezeten. Arcára ki ül egy őrült mosoly.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Elhagyott gyárépület   

Vissza az elejére Go down
 
Elhagyott gyárépület
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Helyszínek :: Mars-
Ugrás:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog.com
mobil avptrinity