Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 A Denobola flórája és faunája

Go down 
SzerzőÜzenet
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: A Denobola flórája és faunája   Pént. Május 13, 2011 6:57 am

Erdőségek lakói

Az erdők legnagyobb állata a ragadozó dzsungel krokodil. Ez körülbelül három méter hosszú, éles fogai vannak, meglepően fürge.



Rákfene: ez a skorpió- szerű teremtmény a dzsungel egyik legrondább fenevada. Rémisztő külseje ellenére nem a legveszélyesebb, bár óvatosan kell bánni vele. Fő fegyverei nem az ollók, hanem a hátából meredő mérgez tüskék. Nem könnyű legyőzni, mivel testét rendkívül kemény kitinpáncél borítja. Hossza 1-1.5 méter.




Bikolousz: Körülbelül négy méter hosszú növényevő állat. Bár rendkívül hasonlít a Föld bolygó nagy testű növényevő emlőseihez, ez a lény egy hüllő. A bolygó legelterjedtebb állata, mivel gyakorlatilag ő adja a legtöbb húsevő fő táplálékát. Háziasított egyedei a város körüli elkerített dzsungelrészekben élnek, s a Denobolai vadásztelep lakóinak fő élelemforrását jelentik. A vadon élő példányok viszont agresszívek és méltó ellenfelek bármely vadásznak. Méretük ellenére gyorsak, s szarvaikon kívül bunkószerű, mozgékony farkukat is fegyverként használhatják.
(Az elnevezés Dexantreal fantáziáját dicséri. Köszönet érte! )




Biollante: ez valójában nem állat, és nem is növény, hanem egy szétbonthatatlanul szoros szimbiotikus kapcsolat egy rovarféle és egy mohaszerű növényfaj között. A lény képes lassú helyváltoztatásra. Kész táplálékot kell felvennie, de képes fotoszintetizálni is. Növényekhez hasonló módon gyökérszálakon keresztül veszi fel a vizet.
Zsákszerű törzse egy méter körüli.



A mocsár világa


A mocsarak legnagyobb állata a mocsári polip. Ennek feje kb. egy méteres, csápjai melyeket
mérgező csalánszőrök borítanak, 3 méter hosszúak.



Mocsári féreg: 20-30 cm hosszú nyálkás kukac, éles méregfogakkal.



Mocsári skorpió: 20-30 centis ízeltlábú élősködő. Kellemetlen de nem veszélyes.



Mocsári kígyó: 3- 4 méter hosszúra megnövő masszív teremtmény. Zsibbasztó hatású mérge inkább kellemetlen, fő veszélyessége rettenetes szorítása, mely sok óvatlan yautját juttatott az örök vadászmezőkre. Másik veszélyessége, hogy kiszámíthatatlan, ugyanis ugyanúgy reagál, ha megijed és ha támadni készül, vagyis kitárja tüskés gallérját.




Terrorhal: ez a groteszk, 1-2 m hosszúra megnövő hal nem őshonos faj a Denobolán, mégis megtalálható a nagyobb tavakban és mocsarakban. Szájszerve igen érdekes, mivel két részből áll. A porcos külső rész négyfelé nyitható, s a benne található apró, de tűhegyes fogak, mint megannyi apró szike metszik fel az áldozat bőrét, mely lehet bármilyen állat, vagy egy vadász. A másik fele egy sima állkapocs, nem kevésbé fenyegető agyarakkal. Veszélyessége, hogy akár órákat is eltölthet a szárazon. Ilyenkor a főleg a fákon áll lesben, s onnan veti rá magát a gyanútlan prédára.
Érdekességek a halról: Eredetileg az Őshazából származik, ahol gyakran őrző –védő feladatokat lát el, bár nem idomítható. Különleges még benne, hogy speciális szájszerkezete miatt az arctámadó nem tudja megtermékenyíteni.



Egyéb élőlények:

Lah’ mantine: ez a háromméteres jószág szintén „import állat”, ugyanis a terrorhalhoz hasonlóan ezt is az őshazából hozták be. Vékony csontjaik természetes karbonszálakat tartalmaznak, így elég erősek, hogy elbírják egy kifejlett hím yautja testsúlyát. Mivel ragadozó állat, így nemes vadnak tartják, s nem eszik meg. Nem csak hátasként, de díszállatnak is tartják, így sok egyed mászkál szabadon a városokban, így a Denobolán is.





Égi vadász: a Denobola legnagyobb állata ez az óriási repülő gyík. Szárnyfesztávolsága legalább 25 méter, de nem ritkák a harminc méteres egyedek sem. Az Északi- hegységben fészkel, vadász területe a Nagy síkság. Érdekessége, hogy nagyon nehezen, de szelídíthető, s meglovagolható. Mivel nagyon ritka, vadászatához egy elder engedélyét kell kérni.
Figyelem! Ha valaki ilyen hátast szeretne magának, az csak mesélővel teheti meg, vagy pedig önálló kalandozással. Az utóbbi feltétele, hogy több, tartalmas, és jól megfogalmazott post kell hozzá, mivel bárki nem kezelhet egy ilyen ragadozó madarat.

Halálmadár: A bolygó másik hatalmas ragadozó madara. Szárnyfesztávolsága 13- 15 m. A Kanyonban fészkel, vadászterülete főleg a dzsungel, mivel jóval kisebb és mozgékonyabb a másik madárnál. Mérete ellenére sokkal vadabb a másiknál, szelídítése csak ritka esetekben sikeres. Vadászata nem engedélyhez kötött.
Figyelem! Ha valaki ilyen hátast szeretne magának, az csak mesélővel teheti meg, vagy pedig önálló kalandozással. Az utóbbi feltétele, hogy több, tartalmas, és jól megfogalmazott post kell hozzá, mivel bárki nem kezelhet egy ilyen ragadozó madarat. Ennél a jószágnál a kalandot sokkal szigorúbban bíráljuk!

Képek a két nagy madárról ezen a linken láthatók. Az első öt kép Égi vadász, a többi Halálmadár.

__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jehdin'nagara

avatar

Tartózkodási hely : Yaut'ják bolygója (LAND OF PREDATORS)

TémanyitásTárgy: Re: A Denobola flórája és faunája   Szer. Jún. 08, 2011 1:07 am

Hm.. páratlan összefoglaló gratulálok Glah'dor Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
A Denobola flórája és faunája
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Helyszínek :: Élővilág-
Ugrás:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | www.sosblog.com
mobil avptrinity