Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Az életciklus, avagy hogyan fejlődik az Idegen tökéletes gyilkológéppé?

Go down 
SzerzőÜzenet
Dexantreal

avatar


TémanyitásTárgy: Az életciklus, avagy hogyan fejlődik az Idegen tökéletes gyilkológéppé?   Hétf. Május 03, 2010 6:08 am



Az Idegenek
Linguafoeda Acheronsis
Az idegenek, vagy más néven xenomorphok tudományos neve, besorolása. Gropius Lysenko, a híres weyland-yutani-s biológus nevezte el a fajt.

Az idegenek sok néven ismertek, a tudósok körében csak xenomorphok, a gyarmati gyalogságnál csótányok, rovarok, dögök, a mentálisan megtört Spearek leginkább sárkányként emlegetik őket, a galaxis egy másik szegletében keményhúsúként.
Ám teljesen mindegy milyen névvel illetjük aki találkozott akár egyel is az általában a „tökéletes gyilkológép” névvel illeti.
Az idegenek mivoltát az emberiség sokáig nem tudta, körülbelül a fertőzés elterjedésével egyidőben tudták meg a humánok, hogy egy Proteus nevű bolygón gyártották le az első egyedet. Igen, gyártották, mint egy limitáltan intelligens biológiai fegyvert, hogy kik, arról nagyon kevés információja van mind az embereknek, mind a Yautjáknak.
Az emberek Pilótaként emlegeti a fajt akik véres polgárháborújuk miatt kifejlesztették ezt a biológiai fegyvert több tízezer évvel ezelőtt. (részletekért lásd: Pilóta – A Faj)

A xenomorphokat nem igazán lehet hasonlítani semmilyen más élőlényhez amivel ember eddig találkozott, két vékony de rendkívül erős karral és lábakkal, egy farokkal és egy banán alakú hosszú fejjel, mindenféle látható érzékszerv nélkül. Kivétel ezalól a száj ami ezernyi tűhegyes fogat rejt, sőt egy ún. Szekunder kilökhető „nyelvük” is van, melyen egy újabb fogsor kap helyet, ez a szervük elég halálos, mivel a dolgozó olyan erővel tudja kilökni nyelvét, hogy könnyedén szétroppantja vele egy humanoid csontos koponyáját.

Egy példány megnőhet akár 2-2,5 méter magasra, ez mindíg a gazdatestétől függ, végtagjai nagyon erősek, egy ember karját játszva kitépi, és hatalmasakat tud ugrani, lábain és kezein 5 vagy 6 karom kap helyet, ezzel egy érdekes képességet fejlesztettek ki, a falon mászást, képesek a falakon plafonokon könnyedén nesztelenül mászni, ez valószínűleg a lények részlegesen hidraulikus elven működő mozgása könnyíti meg. A lény „bőre” leginkább a földi kitinpáncélos rovarokéra emlékeztet, egy rendkívül ellenálló héj borítja, ezzel nagyon zord külsőt adva az idegennek. Farka hosszú, csontos, rendkívül könnyen manőverezik vele, két lábon járásnál egyensúlyozó szervnek is működik, a farok vége rendkívül éles tőrszerű alakban végződik, amivel könnyedén felnyársal egy humanoidot akár fémpáncélon keresztül is. Ennek a végződésnek mégegy fontos célja van, a farok végében egy kis méregcsatorna is található, amivel ha az idegen csak egy kicsit is belemélyeszti az áldozatba a farkát, bénító mérget fecskendezhet belé.
Hátán négy furcsa légzőcső található, ezeknek feladatuk ismeretlen, sokak szerint légzőszerv, de valószínűleg nincs szükségük levegőre, talán lehet, hogy valamiféle részecskefelfogó szerv, ami az élő szervezetnek energiát ad.
A fejében található a kommunikációs központja egy vese alakú szerv. A felületét fulleritburokba zárt hurlantium borítja. A belsejében kúp alakú kinövés látható azokban pedig neuronok vannak. Ez az idegen lény 'pszichikai vevõberendezése'. A fullerit és a hurlatium felfogja az E- hullámokat, a kûpok pedig interferencia jeleket gerjesztenek az elektromágneses mezõkbõl. A lény nemcsak érzékeli az agyhullámokat hanem arra is képes, hogy a beérkezõ jelek alapján képet alkosson a hullámokat kibocsájtó élõlény fizikai megjelenésérõl. Az idegen rendelkezik még szagló és hallószervekkel is, bár ezeknek a tulajdonságait még nem sikerült feltérképezni. Furcsa banán alakú feje 360 fokos látást biztosít, ezt valószínűleg mentálisan hozza létre, nem szokványos látószervekkel.
Kommunikációjukat primitívnek is lehetne nevezni, egymás között feromonokkal történik, amik szimplán illatok, az idegeneknek nagyon jó szaglásuk van, ám ritkább, bonyolultabb esetekben mentális kapcsolattal kommunikálnak, afféle telepátiával, mivel állandó kötelékben vannak közeli fajtársaikkal és a királynővel ezért ez általában, cska ilyen esetekben működik.
Vére koncentrált molekuláris sav, ami magas nyomáson kering a szervezetben, célja a védelmen kívül ismeretlen, talán a részben hidraulikus mozgáshoz kell a magas nyomáson keringetett anyag, vagy valamiféle támogató anyag a belsőszervekhez, de lehet, hogy csak a védelem szempontjából van így. Tehát ha egy idegent mélyen megvágunk valószínűleg az arcunkba kapjuk a levét és nem ússzuk meg szárazon.
Egyetlen célja a fajfenntartás. Bármilyen környezethez rendkívül gyorsan alkalmazkodik. Ez azzal magyarázható, hogy a gazdatestbõl kikelõ idegen örökli a gazdatest emlékeit, jellemzõi egy részét, külsõleg és belsõleg is.

Szociális felépítésük a földi rovarokéhoz hasonlít, leginkább a méhekéhez, hangyákéhoz. A lények fészkekben élnek, egy fészekben helyet kap az idegen „család” a boly. A fészkek általában nedves meleg helyeken vannak a környezet adottságaitól függően, a királynő általában a fészek közepén található, a fészek falait, nyálkás fényt elég jól elnyelő fészek-zselé alkotja amit a királynő termel, fészek valószínűleg korlaátlanul terjedhet, és a szervetlen anyagokat egy idő után lebontja. Ahogy a méheknek is nekik is van királynőjük, ez a biológiai fegyverek sakkban tartásához kellett az alkotó fajnak, mivel a királynőért szemrebbenés nélkül az életüket adják. Tojásokkal szaporodnak amit a királynő rak. Fejlődésük mutáción alapul.
A tojások húsos hártyáiknak köszönhetően elég zord körülmények között is megvédik a benne lakozó petehordozót, a tojás valamiféle ösztönszerű módon kinyílik amint érzékeli az arcmászó, hogy alkalmas gazdatest van a környéken, talán ilyenkor a tojás még az arcmászó része így nyílhat ki magától a tojás.
Az arcmászó kb. 25-30 cm hosszú, négy pár csontos ujja van és egy kb 20 cm hosszú farka, rendkívül gyorsan képes mozogni és ha megtalálja a gazdatestet farkát maga alá húzza és kilövi magát az áldozat arca felé. Miután ráugrott csontos ujjait megfeszíti az áldozat fejére és a petecsövét az áldozat szájába dugja, a farokkal elszoríthatja az áldozat torkát, hogy elájuljon, két furcsa léghólyaggal is rendelkezik, ami valószínűleg optimális koncentrációjú levegőt juttat az áldozat légcsatornáiba. Miután a megtermékenyítés végbement az arcmászónak nincs sok ideje, környezetétől függően menedéket keres, majd elpusztul, ám az embrió már az új gazdatestben növekszik. Léteznek továbbá királynő embriót hordozó arcmászók, ez ritkán történik meg és általában fontos céllal rakja a királynő az ilyen tojásokat, lévén egy bolyban, egy királynő az optimális, ez a cél lehet például egy másik bolygóra való eljutás, vagy egy másik független fészek kialakítása. Az ilyen arcmászó nagyobb és koromfekete csápjai között hártyák húzódnak.


A gazdatest fel is ébredhet akár a megtermékenyített időszuakban, ez az idő 3-4 órától akár fél napig is eltarthat, ha az áldozatnak valamiféle gátló betegsége van. Ha az embrió eleget nőtt ösztönösen ki akar törni.
A mellkasrobbantó kitörése nagyon fájdalmas és közel sem rövid esemény, az áldozat először mellkasi fájdalmakat érez, majd a levegőt is nehezebben fogja venni. Az idegen közben elkezdi kirágni magát a gazdatestből, átharapva az útban levő belső szerveket, a szegycsontot vagy a bordákat, majd a külső hámréteget, ezután egy kis kígyószerű alak jelenik meg az áldozat hasából.

Ezután egy rövid, általában 1-2 óráig tartó fázis következik, ami abból áll, hogy a kis kígyószerű lény táplálékot keres, ha a kikelés egy fészekben történt, valószínűleg a dolgozók már gyűjtöttek elég táplálékot nekik is, aztán, ha eleget evett, egy idő után levedli bőrét és elkezd mutálódni, kifejlődik belőle a gyilkológép, azt nem tudni hogyan és hány vedlés megy végbe, de a végeredmény a kifejlett példány.

A kifejlett lényeknek sok különböző főbb fajtája ismeretes, persze a gazdatest tulajdonságai miatt minden lény egyedi, de pár főbb jellemzővel bíró fajtát megkülönböztetünk.
Ilyen a runner, ami kis állatokból kel általában ki, így érzékszervei is fejlettebbek kicsit, úgymint lábai, ám ereje kicsit alulmarad a normál dolgozóéval szemben. Koponyája általában teljesen sima, farka talán picit hosszabb az átlagnál.


Az „átlagos” xenomorph a drone, vagy dolgozó emberekből kel ki, ereje nagyobb a runnerénél, ám kicsit ügyetlenebb és lassabb kistestvérénél. Koponyája bordázott, bár van kivétel, magasabb mint egy runner és robosztusabb.


A predalien erősebb, mint a drone és a Yautja faj tagjaiból születik, megtermékenyítés után. Akkora vagy még nagyobb, mint egy vadász, feje általában rövidebb és csápszerűségekben végződik, amit a ragadozóktól örökölt, szintúgy mint a pofáján elhelyezkedő csáprágókat. Hangja is valamelyest a vadászokéhoz hasonlít, kerregő üvöltő hang vegyül a rikoltozáshoz, így túlvilági hangot adva. Mivel egy vadászból kel ki, nem csak tulajdonságait, de belső jellemzői egy részét is örökli, ezzel félelmetes ragadozóvá téve. Rendkívül ravasz és nagyon jó vadász. Ám ritkább mint a másik két fajtája, mivel egy Yautja nem adja könnyen a bőrét egy arcmászónak.


Továbbá kevésbé elterjedt, de ismert alfajok még, mikor az idegenek exotikus állatból kelnek ki, például majomból, így nagyon hosszú és erős farokkal és hosszú karokkal felruházva a gazdatestből kikelt lényt.


Létezik még a Dromaeosauriából (pl. Velociraptor) vagy más hasonló dinosaurusból kikelt idegen a xenoraptor, az első xenoraptorok a Blioron voltak megtalálhatóak, mivel az ott létrehozott őslény park és vadászparadicsomban elszabadultak az idegenek, így nem csoda, hogy pár ilyen lény is született. Ez a fajta leginkább a vadászok bolygójára jellemző.


Pilótából kikelt alien, lényegében azonos az emberből kikelttel, csak éppenséggel sokkal nagyobb. Ha a még ki nem fejlet alienre, nem hat egy királynő feromonja, akkor nagy eséllyel az útjába kerülő fészek királynője akar lenni. Vagyis meg akarja ölni a királynőt ha az, nála gyengébb, de persze az nem hagyja magát. Ha hatnak rá feromonok, akkor ilyet nem tesz. Ez a fajta viselkedés, elméletek szerint a pilótáktól örökölt határnélküli sötét gyűlöletből fakad.


A következő furcsa teremtmény, egy röpképes élőlényből kikelt xenomorph, a legfontosabb tulajdonságot, a repülést örökölvén ezzel, bár megesik, hogy a szárnyak csökevényesednek. (Madárból nem kell ki röpképes alien, mivel a tollak nem öröklődnek)


Illetve a kígyótestűekből született, általában robosztus egyedek, amiknek leginkább a felső izomzatuk erős, lent viszont lábak helyett csak egy óriási farok kap helyet ezzel limitálva a sebességüket.


Megesik, hogy egy sokat élt, a fészekért sokat adott dolgozót a királynő pretorianná avat, ezt a királynő mentális és feromonok segítségével tudja végbevinni. A dolgozó mutációk sorozatán megy keresztül, aminek végeredményeképpen megszületik a pretorian, egy kb. 3 méter magas lapos fejű iszonyatosan erős, de lomha lény. Néha a pretorianoknak kinő még két csökevényes karjuk, bár ezeket nem tudják rendesen használni. A Pretorianok általában a fészek őreiként ismertek, ritkán indulnak gazdatestek begyűjtésre, egy esetleges támadás miatt a fészek közelében szoktak lenni, az erejük nagyon hasznos a fészek védésekor, falat mászni nem tudnak, ám a külső rétegük kárpótolja ezért, mivel nagyon vastag páncél borítja őket. Az emberi kis kaliberű fegyverek szinte teljesen hatástalanok ellenük, és a vadász fegyverek is nehezebben hatolnak át rajtuk, emellett még a legszívósabb lények a királynő mellett.


A fő-idegen a királynő, hatalmas 6-7 méter magas teremtmény általában 2 pár karral amiből az alsó kettő kicsi és nehezen mozgatható, bár sokkal jobban tud fogni vele, mint például egy pretorian. Koponyája hatalmas, és rendkívül erős és szívós teremtmény. A királynő normál esetben nem bocsájtkozik harcba, ő a boly fenntartásáért, a tojások lerakásáért és a gyermekei irányításáért felel. Míg az átlagos idegennek nincs magas intelligenciája, a királynőnek magasabb az egy átlagos emberénél. Mivel a dolgozók állandó kapcsolatban vannak a királynőjükkel, ezért tűnhetnek nagyon okosnak. Bár valójában csak ravaszságuk a sajátjuk és az ölési ösztön. A királynőnek mégegy fontos része a tojócső, ez valójában –a nveéből is következően- csak a tojások lerakására szolgál és valószínűleg a termelt fészek-zselé kissé megkeményedett formája ez az objektum. Szintén a fészek zselé az az anyag is amivel a dolgozók a gazdatesteket a fészek faláhz tapasztják, későbbi felhasználás céljából.


Miből lesz a királynő ? Kérdi az egyszeri humán, királynők csak nagyon speciális esetben születnek. Bizonyos, hogy egy tojás és egy gazdatest szükséges hozzá, hogy kifejlődjön egy dolgozó. Ám mivel a dolgozó közelében nincs egy mentálisan fejlettebb királynő így nem kap parancsokat sem, ekkor az idegen csak az ösztöneire hagyatkozik és megpróbál minél tovább túlélni, persze az agresszivitása is megmarad.
Az ősi faj a Pilóták eredetileg nem tervezték, hogy a xenomorphok királynőket tudjanak létrehozni magukból, mivel a genetikájuk valahogy mégis megváltozott, így történhetett, hogy kicsúsztak az irányításuk alól. Az egyetlen ok ami miatt a királynők maguktól tudtak születni az a fészek-zselé (royal-jelly). Ezt az anyagot minden idegen termeli magában és külsőre egy nyálkás réteget alkot, ezért tűnik úgy, hogy állandóan csupanyál lények. Az anyag hatása, hogy ha az idegen egyedül van, nincs királynő aki kordában tartaná a nyálka termelődését, így optimális ütemben termelődik. A végeredmény, hogy pár nap alatt pár vedlés és mutáció után megszületik egy királynő ami tojásokat kezd rakni.
Egy teória szerint a fiatal királynők nem csak tojással tudnak szaporodni, de az embriókat közvetlenül tudják gazdatestekbe juttatni. Így szájon vagy más testnyíláson keresztül egy biztos helyre juttatva a kicsiny mellkasrobbantókat. A kifejlődési időtartam kb. egyezik az arcmászós megoldással max. 1-2 órával rövidebb.

Így a faj szinte teljesen kiírthatatlan, egy megmaradt példány is fent tudja tartani faját, ha van gazdatest a közelben. Persze az idegenek sem örök életűek, programozott életciklusuk kb. 1-2 ezer év. Emberi szemmel a végtelenség ám a Pilótáknak ez csak egy-két emberöltő volt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Az életciklus, avagy hogyan fejlődik az Idegen tökéletes gyilkológéppé?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis :: Az Alien fajról-
Ugrás:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog
mobil avptrinity