Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Páncélok/Eszközök

Go down 
SzerzőÜzenet
Ra'ke

avatar


TémanyitásTárgy: Páncélok/Eszközök   Pént. Júl. 09, 2010 6:21 am

BDU
Az alapvetõ harci ruházat a tengerészgyalogságnál. Alkalmas mérsékelt, sarkvidéki, és dzsungel környezetben való harcra. Sarkvidéki környezetben poncsók, speciális melegítõk, és kibélelt sarki ruházat egészíti ki. Háromféle bakancs jár hozzá: az M3-as standard, bõr felsõ résszel; az M7-es dzsungelbakancs bõr- és légáteresztõ nylon felsõrésszel; és az M8A2 fûtött sarki bakancs. Talpuk gyantával kötött, hajlékony kevlár mikrorostokból áll. A rejtõ színt három színbõl állítják össze. És emelet a festékanyag elnyeli az infrasugarakat.


M3 típusú személyi páncél
Ez a páncél könnyû, és tökéletes védelmet nyújt. Préselt fémlemezekbõl áll. A külsõ burkolat titánium-aluminid ötvözet, mely védelmet nyújt a lézer ellen. A középsõ réteg bór-karbid, mely gyantával kötõdik a belsõ grafit-kompozit karbon-rost réteghez. Ezek ellenállnak a szilárd lövedékeknek. Végül a páncél bélése 1500 venlár-rost fonatából áll, mely semlegesíti a maradék becsapódási energiát és, megállítja az azokon átjutó repeszeket. Védelmet nyújt még gránátok, és tüzérségi tûz ellen. Ennek is ugyan így infravörös elnyelõ burkolata van. Valamint lekerekített élei csökkentik a radar visszaverõdést .A páncélzatban bioscannereket szereltek, amivel a katonák egészségi állapotát ellenõrzik. A mellény bal vállrészén egy halogénlámpát helyeztek el, ami kézilámpaként is funkcionálhat. A hátára egy 24 kg-os hátizsákot is pakolhatnak amiben minden alapfelszerelés megtalálható. A páncélzathoz lábszárvédõk is tartoznak.
Nehézfegyvert használók (pl. Smart gun) még egy extra felcsatolható réteget kapnak elõre a páncélzatukhoz.M10-es páncélsisak
A tengerészgyalogos fejét ez védi, itt található a taktikai kamera, audió mikrofon, amivel kommunikálhatnak a parancsnokkal és egymással. Barát-Ellenség felismerõ rendszert, és egy 489/4-es adó-vevõ rendszert, amely állandó kapcsolatban áll a parancsnokkal. A sisakra felszereltek még egy infravörös keresõt is, amit a jobb szem elé lehet helyezni. A páncélmellényel, egy optikai kábel kapcsolja össze.

Ára: 2000$


Pilótaruha
Nem sokat változott külsõre. Ugyanolyan, mint amit régen használtak a vadászgéppilóták. Ezzel a ruházattal egy megfelelõen edzett pilóta 11 G-és gyorsulást is képes kibírni. Kevés védelmet nyújt.


Lopakodó ruházat, Bimex
Ezt a ruházatot a CMC olyan alakulatainak fejlesztik ki, akiknek a beszivárgás a feladatuk. A leveleket imitáló álcázás a tengerészgyalogost elrejti, míg az öltöny alsó rétege a radarok lokátorhullámait nyeli el. A ruhába lehet helyezni egy hûtõberendezést, ami el is rejti a katona hõ jeleit. Ezeket a ruhákat csak az igazán rátermett tengerészgyalogosok kapják meg, éppen ezért méretre szabják. A ruhához jár egy BiMex szemüveg mely segítségével a tengerészgyalogos húszszorosan tud zoomolni, és éjjellátó mód is van rajta.


Flak Jacket:
Ennek a páncélzatnak a külleme száz év alatt semmit nem változott. Ezt a páncélzatot használják a helyi biztonsági erõk, és a zsoldosok.
Ára: 5000$


MK50-es szkafander
Ennek a tervei nem változtak az elmúlt száz évben. Az emberek az ûrben, vagy ellenséges környezetû bolygókon használják ezeket az öltözeteket. A sisak összekötetésben áll a hátukon lévõ levegõpalackkal. 24 órán keresztül képes szállítani a friss levegõt. De ha valami történik akkor lejjebb lehet venni a levegõztetést, így még 6 órán keresztül fel tudja használni a levegõt. Persze az ûrruha használója inkább ilyenkor ne csináljon semmit. Az extrém hõmérsékleti körülmények ellen is védelmet nyújt. De a szkafander nem harci páncél. Ha kilyukad akkor az ûrhajósnak annyi.
Ára: 6000$


Z-110 ACID NEUTRALIZING COMBAT WARDROBE
„Az asszisztensen egy áramvonalas ezüstöskék fémlemez-halmot aggatott magára, amitõl úgy nézett ki, mint egy teknõsbéka és egy bogár kombinációja. A hátán egy komplett raktáregységet cipelt, a fejét egy szûk látóréssel ellátott sisak fedte, a tarkója magasságában pedig egy antenna meredezett.”
Részlet: Aliens: A királynõ nevében
A páncélon semmilyen saválló réteg sincs. Helyette egy savközömbösítõ (Nutra gél) gyorsan megkötõ anyag amolyan keringési rendszert add a páncélnak. Amikor xenomorph sav éri a páncélt, az elkezdi magát azon átrágni, de a savközömbösítõ gél közömbösíti azt, és egy kis idõ múlva megkeményedik és felveszi a páncél korábbi állapotát.
A páncél fémbõl és mûanyagból épül fel. Szokatlanul könnyû. A savsemlegesítõ rendszer egyedül a sisak látórését nem védi. Sav ellen magas védelmet nyújt, míg az ember nem vessz savfürdõt (sok sav éri a páncélt egyszerre és a rendszer nem képes semlegesíteni) vagy el nem fogy a savsemlegesítõ gél.
A páncél közelharcban nem teljesít túl rosszul, egy kicsit korlátozza a mozgást. Viszont lövedékek, vagy az élõlények karmai ellen kifejezetten gyenge. (a savval való szembeni védelem ezzel jár)
Éjellátó és reflektorokkal alapból el van látva. A Grant Corp gyártja maga és a CMC részére.


A.P.E.

A Weyland Yutani Társaság Elit kommandós páncélzata. Használóját képes hermetikusan lezárni a környezettõl. (ekkor a hátán lévõ raktár egységbõl kap levegõt, de ûrben nem használható) A páncél jól véd, védelmi értéke kétszerese a tengerészgyalogsági páncéloknak. Gyárilag nem látják el saválló réteggel, és nincs olyan savközömbösítõ mechanizmusa, mint a Z-110nek. A páncél korlátozza a mozgást, viszont lövések/karmolások ellen bizonyos fokig jobban véd.
A sisaki rész direkt alakították úgy ki, hogy ne lehessen a páncél viselõjének szemét látni.
A WY saját használatra gyártja, nem árulja, de ha valaki vásárolni szeretne akkor annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.ZTC-1 Pajzsruha
Hasonló a Weyland Yutani A.P.E. páncélzatához, bár annál mozgékonyabb és kicsit gyengébb. De megjegyzendõ, hogy kényelmetlen is egyben. Elõnye, hogy kisebb kaliberû lövések ellen jól véd, és olyan ötvözetbõl készült, ami bírja az xenomorphok savát. Bár az õ esetében sem bírja örökké. A tengerészgyalogság, használja, de csak akkor, ha más lehetõség nincs. Mivel nincs ellátva külön oxigénpalackkal, csak gázmaszkkal. A ZTC gyártott le a CMC részére százezer db-t.


M-94 Jelzőfáklya
Hosszú ideig képes némi fényt biztosítani a tengerész számára. Az alap mely világításra szolgál halovány kékes fényt áraszt. Míg a vörös fénnyel égő elég erőteljes, igaz ezt nem világításra használják, hanem akkor mikor a szakasz szétszóródott, és ennek segítségével tájékozódjanak a hollétükről. (igaz harci helyzettől függően használják)
Egy csomag ára (10db): 40$


M49 Hacker
Kicsi mégis hatásos. Szinte az összes tengerész oldalzsebében lapul egy. Használata könnyű. Leginkább ajtók kinyitására használják, de számítógépes rendszerekben való tevékenykedésre is alkalmas. Az ez köz arra van kifejlesztve, hogy az adat rendszert mire rá csatlakoztatták. Aktiválja vagy deaktiválja. Így nem kell bajlódni a különböző terminálokkal…

Ára: 1000$


Kézi Hegesztő

Az ME3 kézi hegesztő az utóbbi 40 évben alapvető felszerelésévé vált a tengerésznek, leginkább a CMC használja. Az ME3 tökéletesen hozzájárult a harcászat még hétköznapibbá fejlesztéséhez. Vékony plazmaáramlatot használva az ME3-as képes átvágni vagy forrasztani a fémet gyorsan és egyszerűen. A fő üzemanyag, az oxigént leginkább a levegőből meríti, de atmoszférán is kívül is működik maximum 15 másodpercig. Normál körülmények között körülbelül 80 másodpercig képes sugározni forróságot folyamatosan.
Ára: 300$

Személyi rádióadó

A PDT egy kicsi számítógép egészségi szintjelzővel és kommunikációs eszközökkel. A számítógép bejelent egy azonosító kódot, amit hozzá lehet kötni a számítógép viselőjéhez, ami tartalmazza az azonosító kódot és az eddig történt egészségügyi ellátásokat. Az eszköz helyzetjelzőként is szolgál kolonizálók és Tengerészek számára, így nyomon követhetők egy nyomkövető egység vagy számítógép által. A PDT nagyobb verziójának két különböző fajtája van; Az egyik az M3-as páncélzatba van építve, ami kapcsolatot tart a kritikus pontokkal. A második modell karóra stílusban készült: az ember karjára kell helyezni.

Ennek a modellnek mindkét verzióját használja a CMC ami kapcsolatban áll az APC-ével, és a személyi lokátorral. A kisebb verziókat az emberi testbe ültetik be. Általában a nyakba, és a gerinc bal oldalára. Az ICC elrendelte hogy minden telepesnek 16 éves korában megkapja ezt a beültetést, amíg nem terraformálják a bolygót.

Nem kapható, akinek kell, annak automatikusan biztosítják.

Személyi lokátor
Ez a Eigress Mark 7-es nagyon népszerű a katonák között. Megbízható, és sok célra használható. Ha esetleg a csatatéren megsérül valaki, akkor ezzel az eszközzel lehet megtalálni, és az eltévedt katona is ezzel juthat vissza az egységéhez. A szerkezet a személyi rádióadók jelét fogja. Ez a szerkezet így iránytűként is működik, ami rákapcsolódik a katonai műholdakra, és egy fajta helyzet meghatározóként működik. A hatótávolsága 1000 méter. A célponthoz való távolságot sípolásokkal jelzi.

Mozgásérzékelő

A mozgásérzékelőt eredetileg rendőri és mentőegységeknek fejlesztették ki, de a USCM és más katonai alakulatok is átvették e modern biztonsági eszközt. Tulajdonképpen egy nagyon érzékeny ultrahang-szkenner, mely a doppler-elmozdulás megkülönböztetésével szűri ki a mozgó objektumokat a mozdulatlan háttérből. Az érzékelő kijelzője megmutatja a mozgó tárgy vagy élőlény valószínősíthető helyét, távolságát, irányát, és figyelmeztető hangjeleket is ad. Hatótávolsága nyílt területen 1000 méter is lehet.

Bár tárgyakon keresztül is képes érzékelni, a falak vagy más objektumok akár 20 méterre is lecsökkenthetik teljesítményét. A katonai változatot erős páncélburkolattal látták el.
A WEYLAND – YUTANI Saját típust fejlesztett ki, ez 360°-ban képes érzékelni, viszont megbízhatósága, pontossága és ható távolsága fele az alap változatnak.

Ára: 800$


TNR LÁMPA: A tengerészgyalogosok bal vállukon, és a sisakjukon hordják ezt a fehéren világító halogén lámpát. A lámpában van egy újratölthető elem, és egy fogantyú, ami lehetőséget ad arra, hogy fáklyaként használhassuk. 6 óráig képes egyfolytában működni. Utána cserélni, vagy utántölteni kell az elemet. A kisebb változatát rá lehet rakni a fegyver csővére. Ez a változat követi a sisak mozgását, és oda erősíti, fel a fényt, ahova épp a katona néz. Egy órán keresztül képes működni.
Ára: 300$
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Páncélok/Eszközök
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis :: Az emberi fajról-
Ugrás:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog
mobil avptrinity