Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Cégek

Go down 
SzerzőÜzenet
Ra'ke

avatar


TémanyitásTárgy: Cégek   Pént. Júl. 09, 2010 6:24 am

Cégek

A nagy öt:

BIO-NATIONAL INTERNATIONAL “BIO-NAT”

Bio National a legnagyobb orvosi konglomerátum. Az elsődleges bázisuk a földön van/volt, mint a legtöbb nagy cégnek, sok kisebbel kiegészítve mint a Micor, Starwiev, Arcturus, Új Éden és Hilo. Ők a legkegyetlenebbek és radikálisabbak a nagy ötök közül. A befektetőik által állandóan figyelt cég, mert ők az egyetlen vállalat akik orvosi támogatást küldenek a kolóniákra. Gondoskodnak, hogy ez a monopólium így is maradjon és ők legyenek az egyetlen medikai dolgokkal foglalkozó cég. A magánhadseregük is mutatja ezt, ami a cég civil részlegéhez képest a legnagyobb arányú a nagy cégek közül, majdnem akkora a katonai részlege a cégnek mint a fejlesztésekkel, kutatásokkal foglalkozó, a többi cégnél a hadsereg arányaiban kisebb. Hajlamosak szabotázsra, gyilkosságokra és jogi terrorizmusra, hogy biztosak legyenek, ők a vezetői az orvosi technológiának. Úttörőek továbbá a biológiai kisérletekben is, mikor a xenomorphok előkerültek, ők végig rajta voltak az ügyön. Az első cég voltak akiknek titokban volt egy elkülönített, biztosított, mesterséges fészkük a Földön (!), még mindenféle legális engedély előtt. Később kisebb összetűzései voltak pár másik céggel, főleg a GrantCorp-al, aminek az alvállalata a Neo-Pharm, elkészítette a piac legújabb szuperdrogját a Xeno-ZIP-et, a GrantCorppal valós ütközetei voltak a cégnek. A Bio Nat munkaadója a legkönyörtelenebb zsoldosoknak és fejvadászoknak, ennél a cégnél lehet talán a legtöbb hasznot húzni egy szabadúszónak. Az vezetők 8 emberből és egy elnökből áll. A föld evakuálásakor a főhadiszállásuk elpusztult, kevesen élték túl.

GRANTCORP

Daniel Grant a cég feje, már gyerekkorában elkezdte pályafutását, később amint bányászati és orvosi jogokat szerzett elkezte fejleszteni csapatával az új technológiákat, amik nem csak úttörőek voltak, hanem olcsóak is. GrantCorp akkor vált igazán híressé, mikor piacra dobta az új legkisebb plazmagenerátort, amit rögtön több mint egy tucat téren használtak, ezek között volt a meghajtás, védelem, vagy épp támadó harci eszközök. A GrantCorp erőssége a biztonsgában rejlett, minden ipari kémkedés és tervrajz szivárogtatás kudarcba fulladt. Hamar közkedvelt lett a fázisolt gyalogsági plazmapuska amiből több ezret vásárolt a CMC (colonial marine corps). A plazma energiás meghajtás az űrhajók tartalék meghajtásává vált, később a vállalat keze majdnem minden térre eljutott, járművek, űrhajók, orvosi technológia. Mikor nyilvánvalóvá vált az idegenektől való fenyegetettség, a GrantCorp a többi vállalattal ellentétben a védekezés mellett döntött, Daniel Grant, a cég feje, aki egyébként egyedül képezi a cég vezetőségét, úgy gondolta a xenomorphok túl ellenségesek ahhoz, hogy megtűrjék őket, a cég irányelve az, hogy elpusztítsa az idegeneket. Emiatt az álláspont miatt többször is ellenségeskedések támadtak a cég és a többi nagyvállalat között, de közelsem olyan durvák, mint a Bio-Nat incidensei. A Grantcorp saját mesterséges fészkei is teljes kiirtásra voltak ítélve miután végeztek egy-két kísérlettel. A gyarmati tengerészgyalogság majd 50%-át a költségeinek, a GrantCorp adományaiból fizeti. Illetve GrantCorp teljesen szabaddá tette nekik a plazmapuska és az újabb plazmaágyú licenszét. Miután az idegenek elterjedtek, a vállalat a Nutra-géllel válaszolt a fenyegetésre, az első olyan anyaggal ami könnyen és gyorsan semlegesíti a xenomorphok tömény savát. Ezt az anyagot rengeteg helyen használták kolóniákon és sok más helyen. A cég általában a gyarmati gyalogságot vagy zsoldosokat hív segítségül, de nem beszivárgásra és hasonló munkákra, kivéve, ha valahol idegeneket rejtegetnek, sokszor szerveznek gyarmati gyalogsággal akciókat idegen fertőzte területeken, hogy visszaszorítsák az idegenek alkotta fészekzselét (royal jelly). . Egyik fő alvállalata a Neo-Pharm ami egy orvosi csoport és egyben az egyetlen olyan szervezet ami gátolja a Bio-Nat monopóliumát, ez a cég gyártja a Nutra gélt és a Xeno-Zip-et, ami egy nem addiktív szuperdrog, ám a Bio-Nattal ellentétben nekik az az alapelvük, hogy el kell pusztítani az idegen fertőzést, a két fő gyártmányuk is csak a fészeknyálkát tartalmazza mint főbb alapanyag. Az evakuáláskor ez a cég úszta meg a legjobban, szinte az egész főhadiszállást sikerült kievakuálni a cég fejével Daniellel a USS Razzia-n.

WEYLAND - YUTANI (“A Társaság”)

A WY az egyik legnagyobb cég univerzumszerte, mindíg a kormányokkal együtt dolgozik, így anyagilag biztosítva van. Nekik köszönhető a modern űrutazás. A 2004-ben megszerzett predátor vállöveg tekinthető a mai hajtóművek elődjének. (plazma fegyverből plazma hajtómű) A fejlesztéseik kiterjednek majdnem mindenre ami új világok felfedezésével kapcsolatos, úgy mint a kereskedelem az űr-szállítás, a kolonizálás, illetve fegyvergyártás, mert mindezt meg is kell védeni. A távoli kolóniák miatt létrehoztak egy alágát a cégnek a Weyland-Yutani Colonial Administration-t ami a peremvidéken elhelyezkedő kolóniák és börtönbolygókkal foglalkozik. A cég alapelve az, hogy jól megvizsgálnak egy bolygót és ha az elég gazdag nyersanyagokban, megkezdik a terraformálást atmoszféra processzorokkal amit a társaság alkalmazottai állítanak fel és karbantartanak, az alkalmazottaknak lehetőségük van családjukat is az új kolóniákra telepíteni. Ez leginkább azért van, mert ott kell dolgozniuk pár évtizedig, míg a bolygó levegője lélegezhetővé válik. A WY-nak egyszerű feladat volt a külső peremvidékeken börtönbolygók rendszerét felépíteni. Ezek a börtönök nem csak fegyházak, de általában bányák vagy más hasznos gyárak amik nyersanyagokat termelnek. Tehát a WY keze az összes kolóniára kiterjed, nagyon erős szövetséges ha valaki kint van egy messzi bolygón. A WY biofegyver osztálya igyekszik kontrollálni az idegen organizmusokat, a xenomorphokat beleértve. Ők voltak az elsők akik összeakadtak az idegenekkel az Acheronon és titokban akarták tartani a felfedezést, de a gyarmati gyalogság felderítése miatt a kapuk kinyíltak. A Hyperdyne rá akart ugrani a felfedezésre, de próbájuk egy élő idegen biztosítására kudarcba fulladt. A társaság titokban szétterjesztette a fertőzést pár kolonizált területen, hogy megfigyelje a hatásokat. Kiderült még, hogy a társaság pár hatalmas hajóját az idegen kisérleteknek szentelik rajtuk élő egyedekkel. A föld megszállása után fizikailag ők nem is szenvedtek semmit, mivel a föhadiszállásuk nem a földön hanem egy hatalmas Vörös Óriás Űrhajón volt, ám a média és a többi szervezet őket okolta -jogosan- az idegenek szétterjedése miatt. Ez nagy ellenreakciót váltott ki a kolóniákon is sok bolygó fellázad a WY ellen sok pedig elpusztult az idegenek által, bár maradtak olyan kolóniák ahol tudják, hiába a WY tettei, nélkülük nem élnek meg a kolóniákon.

HYPERDYNE SYSTEMS


A Hyperdyne az egyik legnagyobb társaság volt amíg WY el nem terjedt. Kezdetben a Hyperdyne és a Társaság virágzó szövetséget alapítottak. Mikor a WY kezdett betolakodni a Hyperdyne területeire, HS becsukta kapuit szövetségese előtt, ezzel lelassítva partnerének fejlődését. Később, mikor az ICC alapult HS szabotálta a WY számos fejlesztését és kisérletét. WY később felépült a sebeiből és visszanyerte a hatalmát, közvetlen harcok ezután nem voltak a két cég között. Bár az üzleti kapcsolataikon meglátszott a kölcsönös utálat. A Hyperdyne rengeteg fajta űrhajót épít és több világra van hatással mint bármelyik másik társaság. Ez a cég volt az úttörő -és máig ők irányítják- a szintetikusok gyártását. Habár a többi társaság is gyárt magának szintetikus elemeket, közelsem akkora mennyiségben mint a HS. A cég fejlesztette ki a xenomorph-szerű AdCap szintetikusokat is, vagy a Liston és Jerry harci szintetikusokat. HS-t leginkább a WY ikertestvérének mondhatnánk, vaskézzel irányítja az általa pénzelt kolóniákat, és majdnem mindenhol észrevehetjük a céget a modern területeken. Tizenkét titkár irányítja a társaságot, mindegyik más-más irányzatért felelős és sokszor a saját törvényeiket követik még a cégen belül is, például az Arktúriai ciklus megalkotása, hogy elkerüljék az ICC törvényi szabályozását. Ennek a cégnek van a legnagyobb hadserege amit irányít. Mikor az idegenek felbukkantak, HS nagyon meg akarta kaparintani a kisérletek lehetőségét. Magasfokon tanulmányozták az idegenek evolúcióját és biólógiáját, de ők nem akarták irányítani a gyilkológépeket, csak szimplán kiírtani azokat. A Hyperdynenál sokáig azthitték, hogy az idegenek csak egy limitált fenyegetés, mint az arktúriai aratók (?) és úgygondolták ezek csak a kevésbé védett peremvidékeken lesz gond. Később a HS hadserege és technológiája csak jót tett a CMC-al való szövetkezésnek. Mikor a xenomorphok elterjedtek és a főhadiszállásuk Hilo-n is megsínylette és rájöttek, hogy tenniük kell valamit a fertőzés ellen. A HS mégsem vesz rész aktívan a háborúban, csak a kolóniái érdeklik és az üzlet, de azokat nagyon jól védi.

CENTRAL SPACE CONSORTIUM “C.S.C.”

Számtalan kisebb társaságból álló szövetség ami azért jött létre, hogy közösen megvédjék magukat a nagyobb cégek nyomásától. Néha megesnek belső viszályok, de ezeknek általában hamar, csendesen véget vetnek. A C.S.C.-nek egy hátulütője van a katonai ereje, majd a 80%-a a haderejének a törvényenkívüli fő bolygólyukon, a Alexandrián állomásozik. Ez eléggé meggyengíti őket a riválisokkal szemben. Mikor az idegen fertőzés megérkezett, a befektetők nagyrésze eltűnt a világból és a C.S.C. szinte teljesen szétesett.
Megjegyzendő cégek a C.S.C. kötelékében:
Antioch: Ez a legnagyobb C.S.C. alcsoport, ők felelnek a C.S.C. területeinek a terraformálásáért, atmoszféraprocesszorokat építenek a leendő kolóniákon, hogy később lélegezhető levegővel lássák el a terraformálókat. WY megpróbálta többször is romba dönteni a cég megbecsültségét, mert ők az egyetlenek a Weyland mellett akik atmoszféra processzorokat gyártanak.
Synsound International: Ők gyártják az egyetlen szintetikust amit nem a Hyperdyne tervei szerint épülnek, a zenei modelleket. A cég újra felemelte a zeneipart, és így lett a C.S.C. legkisebb, mégis legjobban ismert altársasága. A zenéik még a külső peremvidéket is elérik.
Skank Inc.: Ők a legáltalánosabb dolgokat gyártják a C.S.C. kötelékén belül, az átlag fogyasztókhoz legközelebb álló csoport, a cég vezetője a híres Ivy Derringer.
Armat Inc.: Armat gyártja a legáltalánosabb katonai eszközöket, mint például az M41A Impulzus fegyvert és az M56 smartgun-t. A C.S.C. mindíg meg volt elégedve az Armattal, valószínűleg a jó üzleteinek köszönhetően, mint a fegyverek árubabocsátása a CMC-nek.
Accuracy International: A C.S.C. másik fegyverekért felelős csoportja az AccInt, méretre és üzlet terén kb fele az Armatnak, ők is szállítanak fegyvereket a CMC-nek. Voltak jelentések, mikor rosz tűzmechanizmussal ellátott fegyvereket szállítottak le. (A háború után bekebelezi az Armat)

Kisebb vállalatok:

ZAJER COMMUNICATION TECHNOLOGIES – ZCT


A ZCT főleg a peremvidéki kolóniákkal foglalkozik, ezeknek a világoknak fejleszt és ad el technológiát szinte minden téren. Voltak kísérleteik az idegenek irányítására, de ezek is végül kudarcba fulladtak. Sikerült ellopniuk a Nutra Gel tervrajzait, de végül ezeket a Grantcorp szabotálta és megsemmisítette, így újra az övék volt a privilégium.

AERODYNE INC.

Az egyik legnagyobb a kisebb cégek közül, néha egy lapon említik a nagyobb társaságokkal, ez a technológia miatt van amit szolgáltatnak. Kolóniákat gondoznak és űrhajókat gyártanak, majdnem minden nagy céggel jó kapcsolatot ápolnak, annak reményében, hogy egyszer csatlakoznak valamelyikhez. Talán ez a legkevésbé agresszív cég, sokmindent szállít a WY és a Hyperdyne kolóniáinak. A három cég együttműködött az Arktúriai gyűrű felállításakor is. Feltörőben volt a cég. Ám a háború kitörésekor szinte az összes kolóniája odaveszett az anyabolygójukkal együtt.

FREDRICK CONGLOMERATE “FREDCO”

Mégegy konglomerátus, mint a C.S.C. de jóval kisebb. A cég leginkább a veszélyes-hulladék tárolással, nukleáris szemét eltüntetésével foglalkozik.
Megjegyzendő alcsoport: SCHILLER BIOLOGICAL
A Fredco biológiai alcsoportja, szinte minden idegen életformán kisérleteztek, az idegenekkel is kísérleteztek, aminek végeredménye, hogy az egész az arcukba robbant és bár Fredco túlélte az incidenst, Schiller szétesett a háború kezdetére.

ÚJ ÉDEN / JV

A cég egy szektor köré építette magát, az Új Éden szektor köré. Hasonló formáció mint az ICC csak jóval kisebb a hatásköre. A szövetség demokratikus úton működik, minden cégnek akik tagjai a szövetségnek, növekedés és haszon szerint szavazási lehetőséget adnak, a legnagyobb cégek kapják a legnagyobb behatás jogát. A szektornak elég jól sikerül elkerülnie az idegen fertőzést, néha még segélykérést kibocsátó hajókat is megfordítanak, és nem engedik be a területeikre.
Megjegyzendő alcsoport: MEDICAL TECHNOLOGIES “MEDTECH”
Az egyetlen Új Édeni cég aminek a főhadiszállása nem a szektorban volt, hanem a földön. Már a háború előtt volt pár elkülönített fészkük az Új Éden szektor peremén. Mikor elszabadult a pokol, a fő bolygó megfertőződött. Ám később sikerült teljesen kiírtani a bolygójukról az idegeneket és felszámolták a Medtech fészkeit, ezzel teljes anyagi csődhöz vezetve magukat. Elég úttörőek voltak az idegen kísérleteknél, kifejlesztették, hogyan lehet viszonylag biztonságosan kifejlett idegeneket szállítani.

ALPHATECH HARDWARE INC.

Alphatech egy jelentős katonai szállító, bár általában más cégeknek ad el technológiát nem a CMC-nek. A legjelentősebb technológiájukat azonban megtartották saját felhasználásra. A társaság legtöbb álláspontja érintetlen maradt a fertőzéstól, ám mikor a háború kitört, az Alphatech kiadta a legnagyobb és legfejlettebb terveit a CMC-nek, a háború alatt a cég a legnagyobb szállítója a GrantCorp mellett a CMC-nek. Az Alphatechnek elég sok gondja volt a többi céggel mikor a háború kitört, ugyanis nem osztotta szét az arzenálját az idegenek ellen. Sok szövetséges társaság az Alphatechet okolta a közeli kolóniáik eleste miatt,m ert az Alphatech nem segített. A CMC nem firtatta ezt a céggel, mert az továbbra is nyitva tartotta kapuit a gyarmati gyalogságnak. A háború alatt a CMC és az Alphatech együtt harcolnak egymás oldalán és bár a cég nem osztja meg technológiáit, mégis jól megfér a gyarmatiak mellett.

FALCON INDUSTRIES


Szinte az egyik legkisebb vállalat, nem igazán üzletel más cégekkel és csak a főhadiszállásukat az Astyanax holdján üzemeltetik a CMC által megkapott jogokkal, ám ez a bolygó lett így az ismert világegyetem legbiztonságosabb helye, mivel a társaság egy bolygót igazgat és nem kell másfelé szétszornia haderejét.

THE TRADEX CONSORTIUM

Egy 8 kisebb cég által létrehozott szövetség, általában jobban el voltak foglalva belső viszályaikkal, mint a külső behatásokkal, így mikor a főbb bolygójaikra (Lobo, Honeycomb) elérkezett a fertőzés, még mindíg csak egymással harcoltak. A Tradexet így könnyen bekebelezte a háború, szétesett a fertőzés kezdetén, az ügyeiket és a bolygók tisztítását a CMC vette át.

SUMMIT


A cég az azonos nevű kolónián született sok évvel ezelőtt. Elég zárkózott csoport csak néhány új tagot vettek maguk közé, de őket úgy kezelik, mint a családtagokat. A Summit nagyon lojális az alkalmazottaival szemben és sosem árulta el saját embereit a töb profit, vagy a nagyobb hírnév érdekében. Az egyetlen ütőkártyájuk a CMC, nekik van a legnagyobb CMC erejük amit a gyalogság valaha is egy vállalatnak bocsátott. Cserébe a Summit pénzeli a CMC-t és ami fő, egy bolygót bocsájtott a CMC-nek, ami mentes a céges kutyáktól. A CMC kapott az alakalmon és egy előretolt bázist hozott létre a járőrözéseihez. A Summitnak három teljes hadosztálya van a szektorban és egy állandó jelleggel a bolygón tartózkodik. A tengerészek szeretik ezt a munkát, mert legtöbbjük még csak nem is álmodott egy vakációról a Summiton. Mikor a háború kitört a Summiton lévő fészket, alig egy hét volt, hogy kiírtsák a tengerészek. Summit az egyik legnagyobb támogatója a CMC-nek.

PINDEL INC.

Pindel egy jól alakuló vállalkozás volt a fertőzés kezdetéig, ám a kolóniájuk Byron’s Hope-on kudarcba fulladt és a Micor-i fertőzés után a cég szinte teljesen felszívódott. Egyesek úgy gondolják fogták magukat és összepakoltak, elhagyták a maradék hajójukkal az ICC területét.
A Pindel végzete máig rejtély.

BIOZONE ALPHA (B.Z.A.)

Az egyik legígéretesebb cégnek kezdte a BZA, úgy tűnt a nagy ötök közé fog csatlakozni. Ám mikor a harvesterek megjelentek a Tarturuson, a nyersanyagtól megcsappanva evakuálniuk kellett a bolygót. A Tarturusról Devil’s Peak-re költöztek, a segítségkérésük süket fülekre talált.

REPUBLIC SYSTEMS ELECTRIC / DYNAMIC

A vállalat két nagy részre bontható, a Republic Electric és a Republic Dynamic-ra. Mindkét részleg fegyvergyártó, valaha két különálló cég voltak. Leginkább Űrhajó és páncélos fegyverzeteket készítenek, nehézfegyvereket. A leghíresebb üzleti kapcsolatuk a CMC-vel az M577 APC fegyverzete, a cég gyártja a 20mm-es falanxot és a és a 40mW-os Elektron lézert. Elég nagy számban gyártották fegyvereiket, de az Alphatech és más kisebb cégek általában ellopják az új terveiket.

BOYARS INTERSTELLER INC.

A cég eltűnt még a fertőzés előtt, ennek nem az idegenek az okai hanem a sorozatos kudarcok a plazmatechnológiában. Sokan úgy vélik, hogy rivális cégek voltak az okai, szabotázsok miatt ment csődbe a cég. Űrhajókra is terveztek fegyvert, mint például a Conestoga, vagy a Bougainville osztályú fregattok és a masszív Razzia osztály fegyverzete. Végül Felvásárolta a Republic systems, máig is gyártanak a nevük alatt fegyvert, mint pl a M577 APC Boyars 150 fázisos plazmaágyúját.

DIGITAL ARCH TECHNOLOGIES (DIGARCH)


Digarch elnyerte a CMC támogatását az AD-17-es transz-atmoszférikus vadászgép gyártásával. Szinte csak ezt az egy terméket és tartozékait gyártják, de ez nagyon megfelel a CMC-nek és a cég egyre növekszik.


VENTREL SYSTEMS INTERNATIONAL

A Ventrel kisebb egyszerűbb fegyvereket gyárt, mint az Alphatech, sokan -tévesen- még azt is hiszik, hogy az Alphatech-el testvércégek. Ők is megütötték a főnyereményt egy termékükkel, mégpedig a VP-70-essel, amivel be is indult az üzletük a CMC-vel. Régebbi modelleket is gyártottak, például shotgunokat. Az egyik legnagyobb fogásuk az automata robotőrszemek, szinte minden variációban. Az olcsó termékeiket sok távolabbi kolónián megtalálhatjuk. Főhadiszállásuk a Micoron van.

LOCKMART STARCUB INC.

Az egyik legöregebb cég ami még miníg működik, Lockmart volt az első olyan űrhajó megépítése ami elérte a naprendszer peremét és az első cég akik elértek egy másik csillagrendszerbe is. Ám nem vágtak bele a kolonizációs üzletbe, ma már a Lockmart a WY-nak és a Hyperdynenak köszönhetően elég kis cég lett és kevés modellt gyárt. Az egyetlen új modell a bolygóközi kompjuk.


Chigusa

Főként élelmiszer előállítással foglalkozó cég. Kolóniáin állat és növénytermesztés folyik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Cégek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis :: Az emberi fajról-
Ugrás:  
Fórum készítése HungarianForum-on | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a free blog
mobil avptrinity