Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Fegyverek

Go down 
SzerzőÜzenet
Iván

avatar

Tartózkodási hely : valahol

TémanyitásTárgy: Fegyverek   Pént. Szept. 03, 2010 7:25 am

Tengerészgyalogsági fegyverek:

VP 70 pisztoly
A VP 70 „Predator” a Ventrel által gyártott 9mm-es félautomata oldalfegyver, amit könnyűnek és strapabírónak terveztek. Eredetileg 150 különböző alkatrésze volt amit 30 év alatt lecsökkentettek hatra. A fegyver előnye az egyszerűség, emiatt képes hihetetlenül zord környezetekben is működni, és szinte soha nem ragad be vagy sül el rosszul. Tizenegy lőszer fér a pisztolyban, egy a csőben, és mind katonai, mind civil lőszereket képes befogadni. A tűrőképessége és a sokrétűsége miatt szinte mindenhol előfordul.


Fegyver ára: 300$
Tár ára: 35$

M4A3 szolgálati fegyver
A pisztoly az elmúlt 60 évben a USMC hivatalos oldalfegyvere. Fémből készült, illetve néhány műanyag alkatrész van benne. Az egész fegyver belevéve a 12 lőszert a tárban nemnyom többet 1 kilónál. Sima lőszeren kívül, gyártanak hozzá robbanó lőszert is.Ára: 400$
Egy tár ára: 40$ (robbanó lőszer nem kapható hozzá)


ATM-2 Medina
Nulla gravitációhoz tervezte az alphatech a USMC-nek, elég régi fegyver, manapság ritkán használják.

Ára: 200$
Tár (9 golyó): 30$


ATM-1 Sabot pisztoly
Alphatech által gyártott nagyon olcsó pisztoly, általában a kolóniák rendőrségei, vagy más kisebb szervezetek használják.

Ára: 150$
Tár (8 golyó): 20$

Kábító
Egy általános pisztoly a rendőrségeknek, vagy a nemzetőrségeknek. Egy elektromos tüskét lő ki a fegyver ami ütődéskor kisül, ezzel elkábítva az áldozatot. Szinte minden páncélt át tud ütni a speciális tüske, egy átlagos ember leterítéséhez elég egy lövés.M65 Lézerpisztoly
A Webley & Scott patinás angol légfegyvergyártó cég gyártotta a fegyvert. Újonnan a Weyland-Yutani és a GrantCorp cégek gyártják. A fegyver civil forgalomban is kapható.
Előnye a pontossága. Viszont a fegyver viszonylag nehéz, és hamar lemerül a telepe. A telepeket akár konnektorról is újra lehet tölteni.

Fegyver árra: 500$
Telep (tár) ára: 250$

Szigonypisztoly
Leginkább falak megmászásához használják, fellőni a kapót, majd a pókselyem kötélen lehet felmászni. De persze nem feltétlen kell kötél. Egyesek csak simán szigonyt használnak, így egy elég halálos egy lövetű fegyvert kapva.

Eszköz ára: 200$
Mászó kampó ára: 50$
Pókselyem kötél ára: 125$
Szigony ára: 30$


M41A1 PULSE RIFLE
Az Armat M41A egy 10 mm-es, impulzus-működtetésű, léghűtéses automata támadó karabély, mely az utóbbi években a USCM és a US Army fő rendszeresített kézifegyverévé vált. A standard változat egybeépült egy PN 30 mm-es pumpás gránátvetővel, tervei a Harrington Automata Karabélyon alapszanak. Könnyű, de kemény: az M41 ultrakönnyű ötvözetekből készül, precíziós fémöntvényekben. A külső tok anyaga titánium-aluminid ötvözet, több belső alkatrészt pedig nagykeménységű, hőálló műanyagból öntenek. Felépítése hagyományos, egy rugós ki-behúzható válltámasz segítségével stabil tüzelési poziciót lehet vele felvenni automata sorozatok leadása esetén. Beépített tompító nyeli el a tüzeléskor keletkező visszarúgásokat. A célzás a hordfogantyún vágott hornyon keresztül, annak hátsó nyílásán elhelyzett állítható irányzék segítségével történik. Egy 3x nagyítású AN/RVS-52 CCD televíziós célzókészülék is felszerelhető a hordfogantyúra, így növelhető a lőtávolság rossz látási viszonyok esetén. Az M41 a hagyományos US M309 10 mmx24-es, acélköpenyes, robbanóhegyű lőszert használja, mely áthatol a gyalogsági páncélmellényen, és közvetlenül a becsapódás után robban. Egy alap M41 tárba 99 ilyen lőszer fér, azonban az automata adagoló beragadásának elkerülése céljából általában csak 95 %-ban töltik fel a tárakat. A lecserélt üres tárakat a harci helyzettől függően lehetőség szerint megtartják, mivel elég drágák. Az M41 a lövések kiváltásához elektronikus impulzusokat használ, melyet közvetlenül a ravasz működtet. A fegyver négyeslövésekre és sorozatra állítható. A tárban maradt lőszerek számát egy LED-kijelző mutatja, mely éjszakai műveletek során lesötétíthető. A fegyver motoros mechanikáját a hordfogantyúban elhelyezett lítium elem táplálja, mely 10.000 lőszerhez elegendő, és a fegyverállványról vagy hordozható töltőről tölthető fel. Az alulra felfüggesztett 30 mm-es gránátvető tartalmaz egy csövet, závárzatot és egy négyes belső tárat, melyet kézzel lehet feltölteni külön gránátkazettákból. Pumpás mechanizmus juttatja a gránátot a töltényűrbe és élesíti a tüzelőmechanikát, melyet a tárburkolat elején elhelyezett ravasszal lehet elsütni. Általában az M40 nagy robbanóerejű repeszgránátot használják, melynek lőtávolsága 400 m.

M41AC
Nagyobb kaliberű, mint az M41A. 60 darab golyó található a tárban. Gránátvető helyet sörétes puskákba való lőszert használ (egyszerre négyet lehet betölteni). Épületi harcok esetén roppant jól kiegyensúlyozza az M41ACM kisebb kaliberét.


M41ACM
Kisebb kaliberű, mint az M41A, 150 lőszer van egy tárban. Nincs másodfunkciójú támadás mód. Épületi harcoknál szokásos használni. Egyetlen impulzus karabély mit civilforgalomban kapni lehet.

Ára: 1300$
Tár: 250$


M41
Csak pár változtatás található rajta. A tár előtt a fogantyú, illetve nincs gránátvető funkció. A fegyvert gyárilag hangtompítóval látják el. Ugyan azt a lőszert használja, mint az M41A.M41AE2M
Támogató impulzus gépkarabély. A tárban hatvan darab (maximum 65) 20millis robbanó golyó található. Gránát vetőfunkció nincs. A fegyver nem rég lett rendszeresítve a CMC-ben. Eddigi visszajelzések bíztatóak.M41AE
Az M41AE2 hasonló építésű mint a M41A de ez némileg alacsony tűzerővel rendelkezik. Opcionálisan a L típusú tár 300 lőszert képes befogadni, ez ellensúlyozza a kisebb tűzerőt, sőt még ad is rá. (sok kicsi sokra megy) Nincs gránátvető funkció. A stabil tartás érdekében kapott egy tartóállványt.
M41A2
900méterig nevezhető pontosnak a fegyver. Hangtompítóval ellátható. Hagyományos M41A lőszert használ.M41AM
Pontosabb és nagyobb a hatóereje, mint az M41A2-nek. Közelharcban is szerencsésebb. Viszont hangtompítóval nem lehet ellátni. Normál M41A lőszert használ.M42A SCOPE RIFLE
Az M42A egy 10 milliméteres impulzus félautomata puska a USCMC - nél használják mint elsődleges orvlövész puska. Ez a fegyver egy kulcsfontosságú hozzávaló a zászlóaljak üzemeltetéséhez: nagy hatótávú és a pontossága egy vagy több kilométerig terjed el, a területtől függően. Ez a puska egy vállalat által jött létre, bár átlagosan arra tartották, hogy a zászlóalj közös készletét bővítsék felderítő-orvlövészekkel.
A belső mechanizmusa az M42-tesnek arra lett tervezve, hogy nagymértékben hasonlítson az M41 re, bár eltették a szabvány párjának 10mm X 28 cső átmérővel olyan mint az M56-os. A fegyver tartalmaz egy védő szemfedőt. A tár kiengedő a puskaagynál, a hüvelyk új mögött van.
A szabvány párjának, az M252 HEAP – nek van a legnagyobb hatásköre, ami 2950 méter. A nagy hatótávolság stabilizátorral elérhetünk 3800 métert is. A szabvány gyártmány M250 kisebb gépfegyver hozzáillesztés nélkül használható, bár hatótávja 2000 méter alatt van.
A szemfedőn megjelennek digitálisan az adatok és a rádiójelek.DUCHAMP BLASTER vagy M42A3
500 lövedék fér bele 2 belső tárral. Közepes erősséggel rúg vissza.1 A Duchamp Blaster egy kísérlet volt hogy feljavítsák az arányát az impulzus karabélynak. Az eredmény egy nehézfegyver, amit a CMC elvetett az M41AE2 MK 2 támogatására. A Duchampot egy civil társaság használja egy bányász vállalatnál.M21A COMBAT SHOTGUN
A vadászpuskának a hossza a puskacsőtől kezdve a nyeléig körülbelül 3 és fél láb hosszú. Azonban amíg tartott Vietnami háború az alatt a katonák módosították a fegyverek hosszát így méretük közel 2 és fél hosszú láb lett. Az őserdei harchoz hozzászokva a fegyverek bebizonyították hogy ez a leghasznosabb. A maximális hatótávja a „lefűrészelt csövű vadászpuskának” hozzávetőleg 2 és fél láb.

A vadászpuskát igazán egyszerű tárazni, rozsdamentes acél elágazással rendelkezik, aminek a helye „pump-action” puskacső alatt található. Ott be lehet tölteni a lőszert egy karcsú „tárba”. Azután, miután betöltötted a lőszert, bezáródik és onnantól kezdve képes vagy még tárolni plusz 3 töltényt a csőbe. A leendő gyártmányoknál az összes lőszer száma 4.(Módosítást amit készítenek ezeknél a fegyvereknél tehát képesek voltak még több mint 3 lőszerrel megtölteni. Néha 4 vagy 5 lőszer volt a vadászpuska csövében)
A vadászpuskát, kevert acélból gyártják a felső és az alsó csőt, ravasz szintén kevert acélból készül. A pisztoly fa markolata és a „hand pump” mindkettő időjárásálló és ellenáll a penésznek is.
Fegyver ára: 200$
Lőszer ára (egy db)
Sörét: 5$
Páncéltörő: 10$L96 Sniper Rifle
Az L96A1 a „Accurary International” cég által készül. A fegyverpróbánál, L96 megverte a „Parker” és a „Hale M85”-töt. A puska a kitűnő védelmező fegyver volt az Egyesült Királyságban. Ennek a fegyvernek szokatlan elrendezése van, a puskán van két darab csavar az „alvázon” .A mechanika ragasztott és csavart a „sub-chassis”-hoz. A puskacsőnek több variációja van a „heavy bull barrel” (ez új) és az anti-terrorista modell.(hosszú puskacső, nem vas irányzék a csőtorkolati nyílás.)

Ez a modell hangtompítós változata, teljes hosszúsága hangtompítóval rendelkezik. Ez egy nagyon pontos puska, jellegzetes fajtáknak a hatótávolsága 100 yardtól egészen 200 yardig terjed. A kivitelezése és a megépítése a nagyon jó. A „syntech”-féle nyél résznek a vonal vezetése kiváló. Állítható rajta a ravasz hosszúsága is.Enfield IW/SA80

Ezen fegyver első példányait még a 20 század végén és a huszonegyedik század elején gyártották. De olyan megbízható hogy a Gyarmati Tengerészgyalogság is használja a bevetéseiken. Eredetileg a brit fegyveres erők használták bevetéseiken még évszázadokkal ezelőtt.


Miben rejlik a megbízhatósága? A fegyver gázelvételes rendszerű, forgózáras reteszelésű. Ezen működési elvnek hála a fegyver nem rúg hátra annyira. Az optikája négyszeres nagyítást tesz lehetővé. Az optikán egy kör jelzi a célterületet így csak katonának rá kell helyeznie a kört a célpontra és tüzelnie kell. Harminc golyó van egy tárban.
Ezért még közkedvelt a gyarmati tengerészgyalogságnál.


Taser hálóvető
Hálón kábító tüskék helyezkednek el. Illetve a elektromosan is sokkol. Kis segéd rakéták is gyorsíthatják a kilőtt hálót. A GrantCorp fejlesztése eredetileg.


M26 gránátvető
Elődje az M32 gránátvető, melyet az amerikai sereg használt. Az M26-nek két fő irányzata alakult ki. Melyek mind kinézetben mind hatótávban eltérnek. Hatótávot nem lehet mondani, minden fajta gránát hatótávja változó. Egy tárba 6 gránát fér. Minden gránát és az ahhoz tartozó tárnak megvan a maga előírt színe, a könnyebb felismerés véget. (a tárakat másfajta gránáttal is fel lehet tölteni)
A kicsi összecsukható Light M26, előnye hogy könnyű és kevés helyet foglal. De hatótávja fele akkora mint a nagyobb testvére hatótávja.

A Hewy M26 nagyobb valamivel pontosabb, és hatótávja nagyobb. Viszont más fegyver nem nagyon hordható kényelmesen mellette, mert több helyet igényel és nem csukható össze. Hatótávolsága úgy 40-70 m. (gránátfüggő, a spider csak 40m, míg a repesz 70m)

Gránátok:
Repesz: Kilövés után még kicsit pattog, és miután szilárd felszínt érzékel 5 másodperc múlva robban. Robbanás hatótávja 5m. Színe: narancssárga.
Időzített: megtapad a falakon, és ha mozgást érzékel felrobban, vagy egy meghatározott idő után. Robbanás hatótávja 5m. Színe: vörös
EMP: Elektromos gránát, kisüti vagy megbénítja az elektromos rendszereket, illetve az élőlényeket elkábítja, túl sok találat esetén maradandó károkat okozhat. Robbanás hatótávja 6m. Színe: kék
Füstgránát: Leginkább arra használják, hogy a katonák rejtve maradjanak az ellenség szeme elől. Nem mérgező. (alienek átlátnak rajta, predátorok csak eltorzult képet látnak) Színe: fehér
Spider: Megtapad a falakon, illetve ha mozgást érzékel a beépített mechanikának köszönhetően követi azt, és ha elég közel ért felrobban. Robbanás hatótávja: 2m. színe halvány zöld.
Mérgezőgránát: Mérgező füst áramlik ki belőle. Mely halálos, ha nincs gázmaszk az illetőn. (alienekre nem hat) ICC rendelet szerint, csak szükséges esetben használható. Színe: sötétzöld.
Gáz: Leginkább a rendőrség használja tömegoszlatásra. Az ember szeme bekönnyezik, fuldokolni kezd, illetve elerőtlenedik. Színe: szürke
Villanó: Leginkább rendőrségi razziákon használják. A gránát fényesen elrobban, ezzel rövid időre megvakítva és süketítve az embert. (alieneket összezavarja, és nem érzékelnek semmit) Színe: sárga
Napalm: Nem kell részletezni. Nagyot robban, akár 15m is lehet a robbanás ereje. Színe: halványrózsaszín.
Háló: Elég hülyén hangzik, hogy hálógránát. De célszerű volt így összevonni a hálóvetőt a gránátvetővel. Bár igaz hogy nagy távolságra használhatatlan. Színe: barna
Páncélolvasztó: Megtapad a fémeken. A gránát kettő az egyben, először olvaszt, majd berobban. „szerencsés” esetben egy APC páncélzatát is át tudja olvasztani. Színe: fekete

(megjegyzés: csak a hálógránát nem használható kézzel. A többinek lekel hajtani a „kupakját” és megnyomni a gombot, majd eldobni.)
M56A2 SMART GUN
Az M56A2 géppuska általános célú, számítógép-vezérlésű, a tengerészgyalogos raj fő támogató tűzerejét adó automata fegyver; könnyű, erős és megbízható. Harc közben egy testhevederre erősített állványzaton hordják - így nincs szükség a géppuska kötött helyen való felállítására; továbbá össze van kötve egy infravörös célkereső rendszerrel. Az impulzus-működtetésű, 1500 méter hatótávolságú szerkezet az M250 típusú, 10 mmx28-as hövely nélküli lövedéket használja. Az elméleti tűzgyorsaság 1200 lövedék/perc. A fegyver nagyrészt öntött szénszálból és könnyű ötvözetekből készül, míg egyes belső alkatrészek műanyagból. A cserélhető csőrendszer léghűtéses, de hőelvezető is csatolható hozzá. A teljes rendszert a kezelő taktikai hordmellénye tartja. A fegyver önirányító az állványzaton, de a tüzelés kézi vezérlésű. A komplett rendszer (hordmellénnyel és teli tárral együtt) 17,82 kg súlyú. A fegyver hossza 122 cm, melyből a cső 54,5 cm. A rendszer tehát négy fő részből áll: a kezelő taktikai hordmellénye; a fejen hordható célzókészülék (HMS - Head Mounted Sight); az összekapcsoló állványzat és maga a fegyver. A mellény kompozit mikrohálós ballisztikus páncélzatból készül, mellrésze magába foglal egy PRC 489/4-es kommunikációs adó-vevőt, valamint a kereső- és célzóprocesszort. A háti részen csatlakozókat helyeztek el a processzorhoz, és egy lezárt "fekete doboz" egységet (LRU - line replacement unit). A giroszkóp-stabilizáló kar a mellény bal csípőrészéhez csatlakozik, koaxiális kábelei pedig a processzor- és enrergiakimenetekhez. A fegyvert ezután csatolják a kar végére. A fegyver keresője egy univerzális csatlakozón keresztül kapcsolódik a processzorhoz. A fegyvert még a lőszer betöltése előtt feszültség alá helyezik. A teljes rendszert egy hagyományos DV9 lítium elem látja el, mely egy feltöltéssel 50.000 lövés leadására képes. Az elem a hordkar és a fegyver között futó energiakábelhez csatlakozik, így könnyen és gyorsan cserélhető. A fegyver lövéskiváltó szerkezetének három fokozata lehetséges: négyeslövésekre vagy teljes sorozatra állítva, illetve bebiztosítva (utóbbi esetben automatikusan beindul a fegyver energiafeltöltése). A lövedékeket folyamatos műanyag heveder szállítja a muníciós dobozból, mely gyorsan újratölthető használat közben is. A video-célzókészüléknek és a fegyvernek saját célkeresztja van, mindkettőt látja a kezelő a kis képernyőn, és a fegyver mozgatásával hozhatja azokat fedésbe: ekkor pontos a célzás. A szerkezet érzékeli a test melegét, és tiszta hőképet mutat a célzókészüléken. A kép digitalizálható, így éjjel is színes nappali látványt nyújt a kezelő katonának. A célzórendszer megfigyelésre és álzázott személyek felkutatására is alkalmas.

vagy


M240A1 FLAMETHROWER
Az M240A1 a USCM-nél rendszerbe állított, közelharcra tervezett, könnyű, karabély-formátumú lángszóró. Túlnyomásos, ultra-sűrített naftalt használ, melyet a csővégi égőfej gyújt be. Hatótávolsága nagyjából 30 méter, mely szélesszögű pásztázással 50 méterre is növelhető. A célhoz érő égő folyadékcseppek még legalább harminc másodpercig lángolnak. A hagyományos tartállyal több mint húsz másodpercig lehet folyamatosan tüzelni. Félelmetes fegyver, különösen közelharcban és elzárt területek megtisztításában, mégis sok katona nem szereti rövid hatótávolsága és a tartály veszélyes sérülékenysége miatt. Az M240 88 cm hosszú, súlya feltöltött tartállyal 2,7 kg. A tartály lecsavarható, de a fegyver végén található szelepen át is tölthető. A kiáramló folyadák mennyisége szabályozható, az égőfej elektromos begyújtására egy kapcsoló szolgál a markolaton. A tüzelés a ravasz nyomva tartásáig tart. A fegyver "permetező" üzemmódban is használható, amikor az égőfej használata nélkül szétszórja a levegőbe a folyadékpermetet, majd begyújtás után intenzív tűzlabdává változtatja azt. Ugyancsak népszerű eljárás, amikor beépített területeken a szemközti falon "megpattintva" a lángsugarat, a sarok mögött lévő láthatatlan ellenséget semlegesítik a lángszóróval.GC-20 PLASMA RIFLE
A Grant Corp fejlesztett néhány plazma fegyvert a PIG nehéztüzérségére alapozva és a nehéz ágyúkra az M577-tes APC-n. Megcsinálták a GC-20-ast és a nehezebb Cannon testvérét.

GC-10 PLASMA CANNON
A Grant Corp nagyobb plazma fegyvere a GC-20-as előtt készült. A tervezők fogtak egy őrfegyvert és kivették belőle a mechanikus és számítógépi alkatrészeket. Eredetileg ez a project úgy készült, mint egy automata rendszer, mint egy őrfegyver, de a mérete az ágyúnak védelmet nyújt, kivéve ha, az egész alvázat átszerkesztik. A fegyver maximum 6 másodperc múlva tölt újra.M5ROCKET PROPELLED GRENADE
Az M5 rocket propelled grenade rendszer egy kis újratölthető vállról indítható fegyver. Az indító sűrűsége 140 cm tömör acél, a cső súlya 2.3 kg. Minden egyes 2.2 kg-os lövedék egy 60 milliméteres robbanó fejhez csatlakozik. A hozzávetőleges hatótávja 400 m, és a maximum hatótávja körülbelül 2000 m. bár a rakéta robbanó fejének kicsi az esélye hogy áttör egy nehéz tank páncélzatát, bizonyítottan népszerű és hatásos másodlagos tűzerőnek gyalogosok ellen a bunkerekben és épületek erős pontjain.
[

M78 PHASED PLASMA INFANTRY GUN
Az M78 PIG (Phased-plasma infantry gun) egy hordozható páncéltörő fegyver. A súlya egészében 15.2 kg, a PIG – nek 2 szilárd része van: a fegyver és az erő csomagja. Az M78 egy 15 mW–tos fokozott plazma tüzelő rendszer. A gyors kisülés rendszer erősíti a fegyver lézerét, és képesnek kellett lennie 1000 méterről egy nehéz tanknak a szárnyát megtörni.


M83A2 SADAR: Az M83A2 SADAR (Shoulder-launched Active-homing Disposable Anti-tank Rocket)
Egy könnyűsúlyú egylövetű páncéltörő fegyver ami képes lenullázni egy ellenséges járművet 1000 m hatótávolságig. Ez a fegyver egyszeri használatra van, az indító tüzelés után eldobható, mialatt a rakéta kilő és elhagyja a fegyvert, elindul a célpont felé. Amikor elindult, a SADAR rendszer vízálló szénszál robbanótöltetet tartalmaz, belül, amelyik egy alumínium indítócső, az tartalmazza a rakétát és az elektronikus vezérlőt. A fegyver aktiválva van az által, hogy megnyomod a CHARGE gombot a markolatnál. Ettől a ponttól a fegyver elsüthető a vállról.
Az M83A2 verzió úgy képes azonosítani a védelmi ellenintézkedést mint egy hamis jelzést. Ez a fegyver képes elpusztítani a legtöbb könnyű és közepes páncélt.


SIM-118 HORNET:
Egy vállról indítható hordozható SAM (Surface to Air Missile -> értsd: légelhárító rakéta) képes az összes célpontot észlelni 10 kilométerig. A milliméter pontosságú kereső képes nagyon jól követni a célpontokat, és engedélyezni a tüzelést a gyalogságnak túl a SAM látókörén vagy a bizonytalan dolgokra a felhők miatt.

M112 HIMAT
A hipersebességű intelligens rakéta, páncéltörő egy hordozható briliáns fegyver több mint 5000 méter hatósugárral. A rendszer változékonysága több lehetőséget engedélyez a terepkommandónak a telepítésre és használatra.
A rendszer elemének a belseje 11.3 kg a HIMAT lövedék tartalmaz egy egylövetű félig eldobható indító, komponált szénszál robbanófejet és RTM portot a tüzelési rendszer irányításához. Az M112 sokféle tüzelési irányítása összhangban van a küldetéssel. Egy vagy több indító képes csatlakozni egy APS-100 tüzelési vezérlőhöz, és 800 GB intelligens redszerhez, amelyik importálja az adatokat a helyi mátrix szenzoraiból, képes észlelni radar és robot őröket. Az APS-200-as egység analizálja a szenzor adatait és ha pozitívként azonosítja, a célpontot kilövi egy vagy több rakétával. Ha kész van a COMMAND módra, az APS-100 csatlakozik az operátor termináljához, aki folyamatosan felügyeli a területi védelmi páncéltörő repülőjét. Ha a célpont azonosítva van, a rendszer megvilágítja a TARGET LOCK gombot, ami jelzi az operátornak, aki engedélyezi a fegyver indítását, vagy, ha a célpont pontossága bizonytalan, továbbítja a kérdést az IFF – nek. Ha engedélyezi az önálló módot, az APS-100 átdolgozza a célpont azonosítási protokollját, amíg biztos lesz az ellenség kilövése, utána automatikusan elindít egyet a több rakéták közül. Ezzel manuálisan lehet tüzelni, így nem olyan mint egy rendszer.


UA 571 REMOTE SENTRY WEAPON SYSTEM
A USCM hordozható automata területvédő fegyverrendszere, melynek súlya 19,6 kg. Bélelt fémládában tartják, melyből 150 másodperc alatt összeállítható. Fő részei a szétnyitható háromlábú állvány, az akkumulátor, az egybeszerelt cső és závárzat, a szenzoregység és az 500 lőszer befogadására alkalmas rakasz. Az őrfegyvert mikrohullámú adatlink köti össze a távirányító konzollal. A felállított rendszer 360 fokos körben képes kifejteni hatását. Az UA 571-C alapja egy impulzus-működtetésű géppuska, mely M250 10 mmx28 HEAP lőszert használ. Elméleti tűzgyorsasága 1100 lövedék/perc, de léghűtéses rendszere azonnal beszünteti a tüzelést túlhevülés esetén. A csőre szerelt szenzor infravörös, optikai, lidar és ultraszonikus mozgásérzékelővel rendelkezik. A fegyver automata állásban minden érzékelt objektumra tüzet nyit, kivéve a Tengerészgyalogság Barát-Ellenség Azonosító (IFF - Identification Friend Foe) adót viselő tagjait és járműveit. Annyira érzékeny, hogy meg tudja különböztetni az ártalmatlan természetes jelenséget - például egy lehulló vízcseppet - az ellenségre utaló mozgástól. Kézivezérléses vagy félautomata állásban a fegyver a távirányító konzolról működtethető. A tüzelő fegyvert automata szervó tartja célon, a felhasználandó lövedékek és sorozatok számát a célpont profilja határozza meg. Az 571-D variáns 20 mW-os HF lézerrel, az 571-F 40 mm-es gránátvetővel működik. Mindkettőt mostanában a USCMC - nél használják.NUCLEAR FAILSAFE MINE
az NFM egy speciális fegyver, amit Berserker csapatoknak terveztek az utolsó erőfeszítésként, hogy megszüntessék a fészket, ha elbuknak, hogy kitisztítsák a területet. Azt mágnesesen, vagy gravitációsan épp a fészekben erősítik hozzá egy objektumhoz, akár 12 órára is beidőzíthetik. Amikor az időzítő kifut, a töltet azonnal 40 kilométeren belül mindenkit megöl. Csak a helyes kód állíthatja le a robbanást. Ha erőszakkal akarják deaktiválni, 1 percen belül létrejön a detonáció.


LIM-417 PHALANX:
A CMC elsődleges SAM-je a LIM-417 Phalanx, nagy hatsugarú hiper sebességű rakéta. Ez az aktív önvezérléses fegyver alkalmazhat egy három fokozatú erősítőt az indításkor, fenntartásért és a repülés terminális állapotáért, és használ aktív és passzív keresőket, köztük radart, IR-t, UV és „jam-önvezérlést”. A harmadik állapot erősítője biztosítja a rakétát, hogy mozgékony maradjon a repülés terminális állapotaiban, és a sok adatból álló kinetikus átható robbanófejet beállíthatja az összeolvasztó szerkezet egy optimumába. Ezt a fegyvert képesek irányítani.


HIM-122 LANCER:
Anti ballisztikus rakéta védelmet nyújt a HIM-122 Lancer, egy sok állapotból álló, sok robbanófejből álló rakéta. A repülés terminális állapotában a Lancer kijelölheti a tíz manőverező robbanófeje közül mindegyiket arra, hogy különböző célokat mérjen be, vagy esetleg egyetlen célt. Ezt a fegyvert képesek irányítani távolról.


HIM-78 SPRINT:
A HIM-78 Spring egy nagy gyorsaságú földről indítandó űrfegyver, közeli pályákon lévő űrhajók vagy műholdak megsemmisítésére tervezték. Általában csoportosan indítják őket, hogy megtörjék egy hajó védelmi pontját, a Spirint tartalmaz egy két fokozatú erősítőt, amit arra terveztek, hogy egy ASAT rakétát egy kinetikus robbanófejjel rakjon be egy pályára. Egy földhöz hasonló világért az idő gyújtásából, hogy átmenjenek GSóba, mintegy 3 800 másodperc szükséges.


25 mm-es Gargoyle Gattling ágyú:
Ez a légvédelmi ágyú 300 golyót képes percenként kilőni. Bármilyen szerkezetre fel lehet szerelni. A golyók képesek nagyobb légellenállást, és a légmozgás mellett is elkapni a célpontot. A Gargolye-nak van egy Jullet hűtőrendszere, ami a motorokkal áll összekötetésben, s így hűti a fegyvert használat közben.


Thunderhawk 30 mm-es sínágyú:
A sínágyúk 12 km magasságba képesek lőni. De nagy erejű tüzük ellenére ezek a fegyverek pontatlanabbak, mint a részecskefegyverek, vagy a rakéták. A hatósugaruk 100 km-en belül van, de így is képesek katasztrofális kárt okozni az űrben lévő objektumokban. De mégis ezek a leghasznosabb fegyverek egy csillaghajó fegyvertárában. A fegyver tüzelési mechanizmusa abból áll, hogy plazmát gyorsít fel. 30 másodperc az újratöltési ideje, egy automatikus töltőrendszer végzi ezt.


800 megavoltos turbómeghajtású közepes részecskeágyú:
Ezek az elsődleges fegyverei a CMC csatahajóinak. Ezek a fegyverek elsődleges módon a hajók rendszereinek megbénítására használják. 250 km a hatótávolsága. A fegyverképes az újratöltők segítségével 230 másodpercen keresztül tüzelni. A megbénított hajó elektronikus rendszerei kiégnek. A megtámadott űrjármű nem tüzelhet, de a mentőkabinokat, és EEV-ket még kilőheti. De ez a fegyver csupán egy bizonyos méretig képesek elsőre bénítani. Egy Conestoga, vagy Bougainville két lövés után feküdne ki, míg egy Razzia annyi lövésig bírja amennyit ember nem képes kilőni.


80 megawattos infravörös lézer:
Ezek a fegyverek nem képesek nagyobb hajókat elpusztítani. A CMC az ellenséges hajók sínágyúinak, és a hajóra kilőtt rakéták, és vadászok elpárologtatására tervezték. A hatótartományuk 30 km.


Orbitális aknamező:
Ha egy hajó le akarja rázni az üldözőit, akkor a hátsórészéből tetszőleges számú aknákat szórhat szét, amik aztán rácsalakba rendeződnek, és összekapcsolódnak egy könnyű, és egyben kemény ötvözetből készült fonállal. Ha egy aknát érint meg egy nehéz test, akkor csak azaz akna robban fel. Ha az aknához érnek, akkor azok az aknát felrobbannak, és a háló úgy hajlik meg, hogy az űrjármű középső, vagy hátsó részét érje a kár.


Republic Elektomos 20 mm-es Gattling ágyú:
Ez a két fegyver alkotja az APC-ék elülső két lövegtornyát. A fegyverbe épített szenzorok továbbítják a belső számítógépes rendszerbe, amelyek beindítják az APF-ét, ami a páncélosoknál kisebb testeket érzékeli. És amikor a tüzér jóváhagyja, akkor beindítja az ágyúk kettős forgó rendszerét. Azonnal elkezdenek tüzelni. A kettős hajtómű rendszerek nem megszokottak ennél a kalibernél, de gyorsabbá, és megbízhatóbbá teszi, ezzel az APC-éknek megbízható emberellenes támogatást nyújt. A fegyver egyetlen hátránya hogy egy-egy ágyú csupán 60 fokos szögben képes mozogni.


20 megawattos 150 fázisú Boyars plazmaágyú:
Ezt a fegyvert egy 6 megawattos hidrogéncella hajtja. Ennek elég energiája van, hogy pulzáljon, és létrehozzon egy lézert az alagútba, ahol a lézer elpárologtatja a plazmát, és azt felgyorsulva végig megy a lőcsatornát. A plazmát az ágyúcsövébe szerelt mágnes tekercsek gyorsítják be. Az így felgyorsított plazma elpusztítja a célpontot. Az energiahasználat miatt a fegyver lövegei felváltva tüzelnek, és nem egyidejűleg.


Republic Dynamics M2025 Elektronikus lézerágyú:
Ezek hatásosak földi, és levegő célok ellen. 10 megawattos hidrogéncella szolgáltatja az energiáját. Az elektronsugarat a részecskék kölcsönhatása által létre hozott statikus elektromos tér gyorsítja fel. Így egy elektronlézert hozz létre. Az elektronsugár tulajdonságai függnek az éppen aktuális légkör összetételének. A fegyvert két féle üzemmódban használható. Ezek a következők.

Káprázat: Ilyenkor az energiaforrások alacsony fokon vannak. A fegyverzet ilyenkor csupán az elektromos eszközöket képes lebénítani, vagy az ellenség lövészeit megvakítani.

Pulzus: Az energiaforrások a maximumon vannak. A fegyverzet ilyenkor fejti ki a valódi pusztító erejét. Képes átvinni a felszíni járművek, rakéták, és repülő szerkezetek ellen.


Turbómeghajtású módosított részecskeágyú:
Ez a fegyverzet össze van kötve egy20 megawatos magnethídrodinamikus turbinával, és egy részecskegyorsítóval. Elég üzemanyaga van, hogy 50 másodpercen keresztül képes legyen tüzelni, és 300 kg nehézhidrogén tartaléküzemanyag jár mellé, hogy ha esetleg kifogyna. Ha ez tüzel, akkor a célpontja tutira megsemmisül.
NEM tengerészgyalogsági fegyverek:

COLT "RELIABLE":
Ez régen a cowboyok fegyvere volt, és Samuel Colt találta fel két évszázaddal ezelőtt. De a Colt Inc. eltűnt. De a fegyver megmaradt. De pár privát gyártó folytatják ezen régi, de megbízható fegyverek gyártását. Ezek a fegyverek kibírják évekig az űr hidegét, vagy a víz alatti nyomást. Túléli a robbanásokat, a sugárzást, a maró elemek dühét, és persze a lassú tűzet. Ez a fegyver nagyon népszerű, és megbízható még mindig. Emelet az alvilági figurák ezen fegyverekkel az oldalukon igazi Jesse James-nek érezhetik magukat.


WY CORP. SPECIAL:
A Weyland Yutani minden zsoldosa megkapja ezt a fegyvert oldalfegyverként. A fegyverbe szereltek egy lézeres irányzékot, ami a lehetővé teszi a pontos célzást. Ezt a fegyvert a Weyland Yutani belső használatra gyártja, és nem látható sehol sem. Esetleg a fekete piacokon találhatja, meg aki szerencsés. És persze bolond. A fegyver ezüstszínbe is elérhető.


TRADEX ASSAULT AUTO:
A Tradex nevű cég a fegyverei minatürizálására törekszik, hogy a termékeiket könnyűvé, és kicsivé tegyék. Könnyen elrejthetővé. Így ezek a stukkerek a bérgyilkosok, és az olyan emberek fegyverévé vált, akik a békés világokon nem szeretik mutatni hogy nekik milyük van. Ez a fegyver használja a legkisebb ismert lőszert, és ez a legkisebb automata fegyver, amit a piacon lehet kapni. Elfér egy aktatáskában, és a súlyából adódóan az embernek egy kezében elfér.


VENTRAL HEAVY RIFLE:
Ezt a fegyverzetet eredetileg a Ventral a tengerészgyalogságnak szánta, de az M41A tervei megelőzték őket. De a cég azért mégis csak legyártotta. Most ezt a fegyver található a helyi milliciáknál, és a zsoldosoknál is. Ez az egyik legnépszerűbb civil nehézgéppuska. A CMC M41A fegyverétől különbözően lassabb újra tölteni, és 9 mm-es töltényeket használ. Rajta ugyanúgy megtalálható a gránátvető, és a digitális lövésszámláló.


WEYLAND YUTANI DEFENDER HEAVY AUTO:
A Weyland Yutani Társaság szereti a minőséget, és éppen ezért szereli fel a magánhadseregének tagjait. A fegyver hasonlít a legendás M41A Gépfegyverhez. A különbséget azt jelenti, hogy a fegyver töltényei kisebbek, és ezért többet tud tüzelni. Az egyetlen hátránya hogy a fegyver hamar kifogy, és a célpont nem fekszik ki egy sorozattól. Mint minden Weyland-Yutani által gyártott fegyvert, ezt is illegális árulni, hogy ha valakinél meglátják akkor az halálfia...


ALPHATECH RAILGUN:
Az Alphatech nevezetű cég nagyon érdekes fegyverbemutatókat szokott tartani a szerződéseik megkötése előtt az ügyfeleiknek. Az embereket lenyűgözi az Alphatech fegyvereinek ereje. Mivel az Alphatech nem szállít a CMC-nek /Kiállnának a vallásukból ha meglátnák azokat a stukkereket./ A cég egyik legnépszerűbb terméke a hordozható sínágyújuk. Tele van feszültséggel, és két fémfogóval lehet csak megfogni. Az első fegyverbemutatón a fegyver széttrancsírozott kilenc egymás mögé rakott titániumból készült hordót. Ez a fegyver drága, és ritka, és általában csak a feketepiacon lehet beszerezni. A stukker e mellet energiaigényes is. Gyorsan lemerül. A célpontban ronda kárt okozhat. Egy emberből ronda húscsomót csinál. De az előbbi dolgok miatt a fegyvert csak azok használják, akik meg tudják fizetni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Fegyverek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis :: Az emberi fajról-
Ugrás:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog.com
mobil avptrinity