Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Yautja űrhajók

Go down 
SzerzőÜzenet
Glah'dor
Mesélő
avatar


TémanyitásTárgy: Yautja űrhajók   Hétf. Nov. 01, 2010 6:25 am

A vadászok több fajta űrhajót használnak a vadászatokon, melyek méretük alapján három kategóriába sorolhatóak.
Az első kategória a kis hajók. Ezeken csak néhány vadász utazik, de van olyan, ami mindössze egy személyes. Sok esetben ezek a járműveket egy nagyobb anyahajó hordozza, és arról indulnak egy- egy vadászatra. Pl. Ragadozó 1; Conta Manai űrhajó
A második kategória a közepes klán hajó. Ezt a klánok használják, fedélzetén néhány tucat vadász utazhat. Mivel egyszerre viszonylag sokan utaznak rajta, belső kialakítása is eltér a kis hajókétól. Több helyiségből áll, melyeket folyosók kötnek össze. Pl: Ragadozó 2; Los Angeles-i űrhajó.
A harmadik típus az anyahajó. Ezen egész klánok utazhatnak, befogadó képességük több száz fő. A kisebbek, pl. AvP1-2 Hunter a vadászat színhelyére szállítják a ragadozókat, és megfigyelő és irányító központként szolgálnak a vadászat ideje alatt. A nagyobbak anyahajóként, egyfajta űrben levegő városként funkcionálnak. Ezekkel általában nem utaznak szerte a galaxisban, hanem csak a vadászatok kiindulópontjaként szolgálnak.
Az effajta nagy űrhajókra kisebb járművek is csatlakozhatnak, vagy hangárba, vagy pedig a törzs oldalára kapcsolódva.
Mindhárom hajótípus el van látva leszálló kapszulákkal. A vadászok ezeken a darts alakú eszközökön jutnak le a célterületre. Az űrhajók legtöbbször nem is szállnak le, csak a vadászat befejezése után, hogy a résztvevőket felvegyék.
Minden Yautja űrhajó fel van szerelve álcázó rendszerrel, így láthatatlanok minden fajta érzékelő berendezés számára. (Radarok, műholdak stb), sőt, némely típus még vizuálisan is álcázható, tehát az egész jármű láthatatlanná válik, mint a ragadozók.
A legtöbb járműben van egy holografikus adatbázis, mely a galaxis élőlényeinek leírását tartalmazza, térképekkel és anatómiai adatokkal egyetemben.

A Hunter:
Ez az AvP filmekből ismert űrhajó egy több ezer éves klán hajó típus. A ragadozók már évezredekkel ezelőtt is használták őket, amikor az első civilizációkat tanították. A hajó nagyszerűségét mutatja, hogy ennyi idő alatt nem sokat változott. Belső kialakítása eltér az átlagos ragadozó űrhajóktól. Hiányzik a talajt borító köd-szerű réteg. A falak fémesek, a belső tér alapvetően hideg, ellenben a többi űrhajó meleg, természetes hatást tükröző belsejével.
Egyetlen ismert fegyvere egy computer vezérelt plazma ágyú, mely szinte bármin áthatol.
A hajóhíd feltételezhetően az orr részben van. Ez alatt helyezkedik el egy eligazító terem, ahol a yautják felkészülhetnek a vadászatra.
A jármű fej- részén négy kisebb hajó található, ezekkel, vagy az oldalszárnyak csatlakozási pontja közeléből indítható kapszulákkal jutnak el a predatorok a vadászterületre. Maga a Hunter csak ritkán száll le, ha mégis, a be és kiszállás a nyaki részen található három hatalmas kapun történik. Ilyenkor a jármű aljából keresőfény is kibocsátható. A teljes álcázást biztosítandó a Hunter képes teljesen láthatatlanná válni (teljes alatt azt a kb. 80%-os láthatatlanságot értjük, amit a vadászok álcázója is biztosít)
A jármű oldalán található két visszahúzható szárny. Lassú (pl. amikor a kisebb hajók lekapcsolódnak/ csatlakoznak) vagy légkörben való haladáskor ezek stabilizálják a repülést. Három fő hajtómű mozgatja ezt a körülbelül ötszáz méter hosszú monstrumot. Középen található egy nagyobb fő hajtómű, két oldalt pedig egy-egy kisebb, mellék hajtómű. Ezekre három szárny hajlik rá a törzsről. Ezeknek is talán stabilizáló szerepük lehet. A jármű befogadó képessége néhány száz fő.

Kis hajók:
A fehér hajó már közepes kategória.


Nagy hajók:


Hunter:__________________________________________

A szigor nem ellened van. Pusztán azért, hogy a helyes irányba tereljen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Yautja űrhajók
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis :: A Yautja fajról-
Ugrás:  
Free forum | Art, Culture and Leisures | Naruto | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Have a free blog with Sosblogs
mobil avptrinity