Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra.
 
HomeGy.I.K.TaglistaRegisztrációBelépésszentháromságCsoportokKeresés
Keresés
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Szégyen fal
Kedd Aug. 30, 2011 9:53 pm by Halál
Már a címből sejthetitek, hogy mire való.
Aki nem képes együttműködni, az ide lesz kirakva. Ha bannolnak valakit az is kikerűl ide.
Közölni kell a felhasználó nevét, hogy miért lett ide kirakva és a büntetés megnevezését, teszem azt, bannolás, 2 hétre.

Comments: 30
Latest topics
» Folyosók
Kedd Feb. 07, 2012 11:48 pm by Halál

» Idegen kolónia Európában
Szer. Jan. 04, 2012 9:51 am by PRéDA

» Menekűlttábor
Szer. Jan. 04, 2012 9:13 am by PRéDA

» Királynői kamra
Csüt. Dec. 15, 2011 8:46 am by PRéDA

» Kamrák közti folyosók
Vas. Dec. 11, 2011 7:48 am by PRéDA

» Közös Társalgó
Vas. Dec. 11, 2011 6:24 am by PRéDA

» Szabad
Vas. Nov. 06, 2011 4:07 am by Koncoló

» 6-os terem
Szomb. Nov. 05, 2011 2:43 am by Halál

» Túlélő kaland
Szer. Nov. 02, 2011 3:28 am by Halál

Zene


Facebook

Share | 
 

 Yautja páncélzat és egyebek

Go down 
SzerzőÜzenet
Malakh'aij

avatar


TémanyitásTárgy: Yautja páncélzat és egyebek   Csüt. Május 06, 2010 8:27 pm

Páncélzat

A ragadozók egyik alapfelszereltsége. több féle változata létezik. Van ami csak a létfontosságú szerveket védi, de van ami a test jóval nagyobb részét fedi. Alakjuk és mintázatuk itt is változó, és ugyan úgy a vadász stílusát tükrözik. Általában a mellvértet, a váll-, lábszár- és ágyékvédőket minden ragadozó hordja, a többi kiegészítés, mint has-, comb- és felkarvédők, papucs, valamint kesztyű viselete már egyedenként más. A legtöbbjük jól véd a golyóktól, valamint savállóak, de előfordul olyan is, hogy egyes klánok az ifjoncokat nem saválló páncélzatban küldik beavatásra.


Testháló

A legalapvetőbb ruházatuk a ragadozóknak. Feltehetően ennek segítségével tudja álcázni magát a vadász, valamint az extrém hőmérsékleteknél védi a testet, állandó testhőmérsékletet biztosít.


Trófea tisztítók

A vadászok sokféle eszközt használnak trófeáik megtisztítására. Ezekből valamit magukkal hordanak, valamit viszont a hajón hagynak.


Alkari panel

Rendszerint egy vadászaton, a ragadozó kettő alkari panelt visz magával. Két alapváltozatuk létezik, az egyik az önmegsemmisítő rendszerrel van ellátva, és még számtalan konfigurációval, mint például egyes fegyverek irányítása és a holográf kivetítővel, míg a másik a csuklópengét rejti magában.


Álcázó generátor

A fény hajlításával a ragadozók képesek láthatatlanná válni az emberek számára. Egy álcázott ragadozónak maximum a körvonalát láthatjuk, melyet ha olyan ember lát aki nem tudja mi az, akár optikai csalódásnak is vélheti. Egyes feltételezések szerint a ragadozókat a testüket borító hálók teszik láthatatlanná. A legtöbb álcázó csak a ragadozót fedi el, a fegyvereit nem, de az utóbbira is van pár példa. Azokban az esetekben a fegyver csak addig láthatatlan, amíg a ragadozó közelében van.
Az álcázó nem fedi a maszk szemlencséinek villanását, Bár ennek a jelenségnek az oka nem ismert, de a ragadozókat könnyen leleplezi. Ha a ragadozót víz éri, az álcázás azonnal hasznavehetetlenné válik.
Az álcázó működtetése az alkari panelről történik. Amennyiben a panel megsérül, az álcázó generátor is működésképtelenné válik. Meghibásodás esetén a ragadozó testén kék energianyalábok cikáznak.


Élező

A ragadozók ezzel a szerkezettel élezik és tartják karban a csukló, valamint az alkari és egyéb pengével rendelkező fegyvereiket.


Hurok

A ragadozók legtöbbször a megölt és megnyúzott áldozataik felhízására használják, de olykor az elejtésére is.


Holográf

A 3D-s vörös hologramot az alkari panelbe beépített projektor vetíti ki. Ezzel a berendezéssel a ragadozók szinte bármilyen dolgot meg tudnak nézni, és bármit nyomon tudnak követni.

Maszk

A ragadozó legalapvetőbb felszerelése. Segíti a tájékozódást, rendszeradatokkal szolgál, távcsőként üzemel, célzó berendezésként szolgál, valamint segíti a levegő megszűrését.
A maszkok kinézete egyedenként változik. Valószínűleg minden egyes vadász maga készíti el a sajátját, így az jól tükrözi tulajdonosa ízlésvilágát.

A vállágyúhoz tartozó hárompontos célzó berendezést is legtöbbször a maszkba építik, méghozzá a jobb vagy bal oldali halántékrészhez, a szemlencsék fölé. Célzáskor a maszk vizorján a célszemélyt vagy tárgyat - melyre a ragadozó ráállította a lézert - egy háromszög fogja körül, melyre az ágyú rááll.
Számtalan látásmóddal rendelkezik a hőtérképezéstől az ultraibolya érzékelésén át egészen az olyan extrém módig, amellyel az idegenek (alien) vállnak tökéletesen láthatóvá.
Képes a digitális nagyításra, imigyen a ragadozó tőle több száz méterre lévő prédát vagy eseményt is megfigyelhet. Beépített mikrofonja párhuzamba működik a nagyító rendszerrel, így a távoli préda hangja is hallhatóvá válik.
A maszk (bár az is lehet, hogy az alkari panelek valamelyike) rendelkezik saját memóriával, amibe képes rögzíteni a környezeti zajokat, majd azt visszajátszani. Hangszórója segítségével akár mások számára is hallhatóvá teheti.
A maszk rögzíti a vállágyút a célon. Mikor a ragadozó a prédára állítja a hárompontos lézert, a maszk vizorján a célpontot egy háromszögletű vörös jel veszi körbe. Imigyen az bárhová is megy, a vállágyú követi a mozgását.
Vezérlése ismeretlen. A látásmódok közötti váltás némely esetben az alkari panelről történik. Azonban a célzó rendszer aktiválása, a hangfelvevés és visszajátszás, a nagyítás és számtalan funkció látszólag magától kapcsol be vagy ki. Egyes feltételezések szerint a maszk képes a gondolati parancsok érzékelésére, s a ragadozó ily módon irányítja. Egy másik elmélet szerint a belsejében apró kapcsolók vannak, melyeket a vadász a szájszerveivel működtet. A maszkok egyik különleges tulajdonsága, hogy álca alatt olykor felvillan a szemlencse. Eme jelenség funkciója és mikéntje ismeretlen.


Medi csomag

Ez a ragadozó elsősegélycsomagja, és egyben a vadászat közbeni egyetlen esély a sebek ellátására. Ez a ragadozók mellvértjének hátoldalán, a jobb, vagy bal lapockánál található. Számtalan orvosi felszerelést tartalmaz, így a vadász képes vele a lőfegyver okozta sebtől kezdve a végtagvesztést is azonnal ellátni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Yautja páncélzat és egyebek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Általános :: Adatbázis :: A Yautja fajról-
Ugrás:  
Fórum készítése | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblogs.com
mobil avptrinity